PCT frister for Grønland og Færøerne

Videreførelse af internationale ansøgninger (PCT) for Færøerne.

Der gælder særlige frister for videreførelse af internationale patentansøgninger (PCT) for Færøerne. 

For Danmark gælder en frist på 31 måneder fra den internationale indleveringsdag eller, hvis prioritet begæres, fra prioritetsdagen. Fristen for videreførelse af internationale patentansøgninger for Færøerne er imidlertid kun på 20 måneder. I tilfælde, hvor ansøger har begæret en international forberedende patenterbarhedsprøvning, er fristen fortsat 20 måneder for Færøerne, idet reglerne om international forberedende patenterbarhedsprøvning ikke er sat i kraft for Færøerne.

De særlige frister medfører, at i tilfælde, hvor en ansøgning videreføres efter udløbet af de særlige frister for Færøerne, bliver ansøgningen ikke videreført for denne landsdel.

Såfremt videreførelsen sker på basis af en engelsksproget ansøgning, skal der ske oversættelse til dansk senest, når styrelsen har vurderet, at patent kan meddeles.

Styrelsen arbejder pt. på at harmonisere lovgivningen i forhold til Færøerne.

Det kan oplyses, at lovgivningen er blevet opdateret for Grønland ved kongelige anordninger, der trådte i kraft den 1. juli 2010. Fra 1. juli 2010 er fristen for videreførelse for Grønland således 31 måneder.

Yderligere information

Du er velkommen til at kontakte vores enhed for Politik og Jura for yderligere information på telefon 4350 8000.
 Sidst ændret: 29. oktober 2010
Har du kommentarer til indholdet?