Den kreative

Kommercialiseringspartnerskaber lille virk.

  

Hvad er BusinessforCreative? 

Ideen er simpel. Som kreativ bidrager du til samarbejdet med dine ideer, produkter eller designs, mens virksomheden hjælper dig med at skabe en vare, der kan sælges.

BusinessforCreative tilbyder en standardkontrakt, der skal gøre det lettere for kreative og virksomheder at samarbejde, under de bedst mulige forudsætninger.

Ejerskabsmodel:

- Se en model over ejerskabet

Få adgang til produktion, logistik og markedsføring

Som kreativ kan du skabe nye ideer, produkter og design. Hvis din udfordring er at få dine produkter ud på markedet, er BusinessforCreative måske noget for dig.

Ved at indgå et samarbejde med en større virksomhed, kan du sikre dig hjælp til produktion, logistik eller markedsføring samtidig med, at du fastholder et ejerskab i din virksomhed.


Hvordan ser samarbejdet ud?

Du danner et nyt selskab. Her står du som ejer af selskabet, mens din samarbejdspartner tildeles nogle købsoptioner i selskabet. På den måde har både du og din partner en interesse i, at din virksomhed vokser og bliver succesfuld.

Her på siden finder du en ejerskabsmodel, der viser hvordan samarbejdet tager sig ud.


Dine fordele

Ved at indgå et samarbejde med en større virksomhed, opnår du en række fordele.

- Du har fortsat ejerskab i din virksomhed

- Du har mulighed for at bevare din kreative frihed

- Du kan spare med en mere erfaren virksomhed

- Du kan få hjælp til produktion, logistik, markedsføring m.m.


Når du indgår samarbejde

Når du indgår et samarbejde med en virksomhed, er der en række forhold du skal være opmærksom på. Her på siden finder du en standardkontrakt for kommercialiseringspartnerskaber, som du kan tage udgangspunkt i, når du skal forhandle om et samarbejde.

Det er vigtigt at bemærke, at en aftale altid skal tilpasses den konkrete situation. Inden du indgår en aftale med en samarbejdspartner kan det derfor være en god ide at kontakte en professionel rådgiver, der kan hjælpe dig med at tilpasse kontrakten.

Hvis din samarbejdspartner præsenterer dig for deres egen standardkontrakt, er det vigtigt, at du sørger for, at der er taget stilling til en række forhold. Her på siden finder du en tjekliste, du kan bruge, når du gennemgår din partners standardkontrakt.


Vil du vide mere?

Hvis du vil vide mere om hvordan du kan benytte BusinessforCreative, kan du kontakte projektleder Simon Hauptmann.

- Telefon: 43 50 85 53

- Mail: srh@dkpto.dk

 

BusinessforCreative er udviklet som led i Vækstteamet for kreative erhverv, der skal bidrage til at skabe vækst og beskæftigelse i de kreative erhverv. Standardkontrakten for samarbejdet er udviklet af Kammeradvokaten i samarbejde med Patent- og Varemærkestyrelsen.Sidst ændret: 19. december 2013
Har du kommentarer til indholdet?