IP-rettens Dag 2023

26Oktober

IPR i en grøn fremtid

Forestil dig et fremtidigt Danmark. Med et grønt og omstillet samfund. Med virksomheder, der formår at levere globalt skalerede grønne produkter og løsninger, som for alvor har bragt dansk erhvervsliv på verdenskortet.

Det er en position, et stigende antal danske virksomheder stræber efter at opnå. Og som kræver, at vi bliver endnu bedre til at arbejde sammen om at kommercialisere forskning, at vi har modet til at afprøve nye innovationer, at virksomheder formår at skalere deres forretning til det globale marked. Og ikke mindst vil det kræve en velfungerende IP-infrastruktur, der sikrer, at danske virksomheder kan fastholde deres konkurrencemæssige fordele.

Velkommen til IP-rettens Dag, hvor du gennem en række spændende oplæg, debatter og paneldiskussioner får indblik i IPR i en grøn fremtid.

Tilmeld dig

Praktisk information

26. oktober 2023

Kl. 09.30-15.45
Registrering, morgenmad og netværk fra kl. 09.00

2795 DKK

Prisen er inklusiv kursusbevis og forplejning.
Tilmeldingsfrist 19. oktober 2023

Charlottehaven

Hjørringgade 12C
2100 København Ø

Temaer

Forskning, innovation og kommercialisering

Innovation og hastighed spiller centrale roller, når vi skal håndtere klimaudfordringerne og nå Paris-aftalen om at holde temperaturstigningen på under 1,5 grader i det 21. århundrede. Men innovation og hastighed er ikke nok. De gode ideer skal bidrage til omstillingen ved at blive til produkter, ydelser og nye virksomheder, der kan skaleres globalt.

Forskellige aktører fra uddannelses- og forskningsverdenen giver deres syn på, hvordan universiteternes forskning og viden bedre kan bringes i spil i forhold til erhvervslivet og dermed skabe grobund for kommercialisering.

Danske virksomheder i grøn omstilling

Den grønne omstilling er uopdyrket land, når det handler om fremtidens muligheder og krav, hvor både samfund, forbrugere, virksomheder og deres rådgivere skal navigere i en ny virkelighed.

Hvordan virksomheder fremover kan bruge varemærker og designregistreringer til at underbygge en grøn identitet vil blive belyst i en paneldebat og forskellige virksomheder vil fortælle om, hvordan de har grebet den grønne omstilling an. Du får også et rådgiverperspektiv på de muligheder og udfordringer, som IPR-systemerne giver danske virksomheder i en grøn omstilling.

Globale IP-udfordringer og -muligheder

En væsentlig forudsætning for global skalering af grønne produkter og løsninger er en velfungerende global IP-infrastruktur. Og at man som virksomhed er i stand til at se og gribe de muligheder, som fremtidens markeder og partnerskaber kan skabe.

Du får indblik i Patent- og Varemærkestyrelsens internationale samarbejder og projekter, hvor vi arbejder intensivt på at bidrage til de bedste IP-betingelser for danske virksomheder. Du får nogle bud på, hvor fremtidens store markeder for danske virksomheder findes, og et par store danske virksomheder deler deres erfaringer med at operere internationalt.   

Årets talere

Konferencier

Tine Gøtzsche

Journalist, interviewer og moderator

Tine er en rutineret og alsidig moderator, ordstyrer og vært. Hun er uddannet journalist, har arbejdet i DR i mere end 20 år, heraf et lille årti som vært på TV-Avisen, og hun har også styret valgdebatter, statsministerdueller, tv-shows og transmissioner fra kongelige begivenheder i ind- og udland.

I 2018 sagde hun sit faste job op og blev selvstændig, og siden da har hun gennemført hundredvis af konferencer, møder og seminarer for virksomheder, organisationer og offentlige myndigheder, samtidig med at hun lejlighedsvist stadig påtager sig tv-opgaver. Tine deler sin tid mellem lejligheden i København og huset i Vendsyssel, og hun arbejder og optræder over hele landet. 

Vært

Sune Stampe Sørensen

Direktør, Patent- og Varemærkestyrelsen

Sune har mange års erfaring fra ledende stillinger i centraladministrationen og har siden 2017 stået i spidsen for at løfte IP-miljøet i både Danmark og Europa. 

Sune er bestyrelsesmedlem i Nordic Patent Institute (NPI), Akademiet for de Tekniske Videnskaber (ATV) og Danish-Chinese Business Forum. Via sit medlemskab af det Administrative Råd i European Patent Office (EPO) og Management Board i European Union Intellectual Property Office (EUIPO) har Sune stor indsigt i at forbedre rammevilkårene for dansk erhvervsliv og solid erfaring i den internationale IP-verden.

Keynote

Lars Sandahl Sørensen

Adm. direktør, Dansk Industri

Lars Sandahl Sørensen har været adm. direktør i Dansk Industri siden august 2019. Han kom fra en stilling som koncerndirektør i SAS, hvor han stod i spidsen for virksomhedens udviklings- og transformationsinitiativer samt en række af SAS gruppens selskaber. Lars har en international uddannelse inden for ledelse, strategi, finansiering og økonomi. Han har omfattende topledererfaring fra stærkt konkurrenceudsatte internationale virksomheder og sidder i dag i flere bestyrelser. 

I DI har Lars fokus på danske virksomheders konkurrencekraft og afgørende rolle i samfundet. Højt på hans agenda står bl.a. den grønne omstilling og digitale transformation samt fremtidens arbejdskraft, herunder diversitet.  

Anders Overgaard Bjarklev

Rektor, Danmarks Tekniske Universitet

Da Anders blev rektor på DTU i 2011, var det blandt andet med ambitionen om at styrke innovationen på universitetet, så DTU blev ’innovationens universitet’: Forskningen skulle i endnu højere grad ud at gøre gavn i samfundet.

Under Anders’ ledelse har DTU opbygget et af de stærkeste innovationsøkosystemer i Europa med nyskabelser som innovationshubben DTU Skylab og DTU Entrepreneurship.

Anders har en lang forskerkarriere bag sig med mere end 20 patenter, og han står sammen med kolleger bag to firmaer baseret på egen forskning.

Kim Adelhorst

Director, Head of IP, WS Audiology

Kim er Director og Head of IP hos høreapparatvirksomheden WS Audiology og medlem af managementgruppen for HIMPP (Hearing Instrument Manufacturs Patent Partnership). Kim er uddannet Civilingeniør, han har en PhD i Kemi og en HD i strategi og organisation. Han har arbejdet med IP de sidste 20 år, blandt andet som VP of Global IP hos Dako A/S (Agilent) og senere som Director of IP hos Widex A/S, før han efter fusionen mellem Widex og Sivantos overtog rollen som Head of IP for det fusionerede selskab, WS Audiology.

Kim er særligt interesseret i den forretningsmæssige brug af IP, herunder hvordan den både kan drive men også blokere innovation.

Andreas Blohm Graversen

Vicedirektør, Københavns Universitet

Andreas er vicedirektør for Københavns Universitets afdeling for innovation og erhvervssamarbejde, der driver universitetets innovationscenter, IP-håndtering og teknologioverførsel. Afdelingen blev oprettet i januar 2023 som led i et øget fokus på innovation, og har ansvaret for at koordinere implementeringen af universitetets innovationsstrategi.

Andreas har haft en lang karriere i centraladministrationen, hvor han har arbejdet med at forbedre rammevilkår for iværksætteri, innovation og den grønne omstilling. 

Laura Gisler

Director, Intellectual Property, Bang & Olufsen

Laura is an American lawyer and patent attorney, currently based in Copenhagen as the global Director of IP at Bang & Olufsen. She first arrived to Scandinavia via Sweden, where she was responsible for setting up the IP department and managing all operational and portfolio functions of EV brand, Polestar.

Laura began her legal career at IBM in her home state of Minnesota, USA. These days, she speaks and writes to a global audience on all things IP including intersections with DEI, sustainability and legal change management.

Tanya Meedom

Advokat, Partner, Elmann IPR 

Tanya er partner hos Elmann advokater, hvor hun siden 2019 har ledet afdelingen for immaterial- og markedsføringsret. Hun har mere end 20 års erfaring i at rådgive danske virksomheder om beskyttelse og håndhævelse af rettigheder.

Tanya er medlem af Danske Advokaters Fagudvalg for IP-, forbruger og markedsføringsret og aktiv i flere internationale organisationer og netværk indenfor rettighedsområdet.  

 

Søren Danelund Reipurth

Partner og advokat, Lundgrens

Søren Danelund Reipurth er partner i Lundgrens’ IP & Life Science afdeling. Søren har mere end 19 års erfaring inden for IP og har bl.a. ført en række toneangivende IP-retssager ved de danske domstole, bl.a. i relation til varemærker og design.

Søren har bred erfaring med IP, men er særligt specialiseret i varemærker, design, domænenavne, ophavsrettigheder og markedsføring. Søren har tidligere beskæftiget sig indgående med IP-rettigheder og grøn omstilling, herunder f.eks. den designretlige regulering af genbrug.

Lars Gert Lose

Associate Partner, Global Public Affairs, Copenhagen Infrastructure Partners  

Lars Gert Lose er Associate Partner i CIP. Han er ansvarlig for global public affairs, kommunikation og marketing, herunder geopolitisk monitorering af risici samt muligheder for CIP’s globale investeringsportefølje. Siden Lars kom til CIP i februar 2022 har han implementeret en global struktur til public affairs og kommunikation.

Før CIP var Lars 25 år i den danske udenrigstjeneste og har været udenrigspolitisk rådgiver i Statsministeriet, dansk ambassadør i USA og departementschef i Udenrigsministeriet. I udenrigstjenesten har Lars arbejdet med geopolitik og hvordan dette omsættes til rådgivning af globale virksomheder, der beskæftiger sig med politiske og regulatoriske spørgsmål globalt.

Morten Rosted

Vice President, Corporate Patents & Trademarks, H. Lundbeck A/S 

Morten er Vice President for Corporate Patents & Trademarks hos medicinalselskabet Lundbeck. Lundbeck er et en af de eneste medicinalselskaber i verden, som udelukkende fokuserer på hjernesygdomme. Lundbeck’s produkter er registreret i mere end 100 lande. 

Morten har arbejdet med IP i mere end 20 år. Han er udannet i humanbiologi, har en Ph.D. fra Københavns Universitet, er European Patent Attorney og Certificeret Dansk Patentagent.

Morten er passioneret omkring udvikling af ny medicin og hvordan IP bedst muligt støtter op om dette.

Kursusbevis

På IP-rettens Dag får du kursusbevis for din deltagelse svarende til 7 lektioner. Vi følger Advokatsamfundets regler for udstedelse af dokumentation for deltagelse i løbende efteruddannelse.

Kontakt

Har du spørgsmål til konferencen?
Skriv til Anne Charlotte Zöllner eller ring på + 45 4350 8320.
Se forretningsbetingelser