Varemærke - trin for trin

For at få registreret dit varemærke i Danmark, skal du indlevere en ansøgning. Ansøgningen skal indeholde forskellige oplysninger om dit varemærke og hvordan du har tænkt dig at bruge det. En varemærkejurist hos Patent- og Varemærkestyrelsen vurderer derefter ansøgningen. Hvis den lever op til kravene, kan du få dit varemærke registreret.

Er det første gang du ansøger om registrering af varemærke?

Der er en række ting du bør være opmærksom på, inden du ansøger. På den måde kan du undgå at lægge en masse kræfter og økonomi i at udvikle et varemærke, du ikke kan få retten til.

Se, hvad du skal tage stilling til 

Videoguide: Sådan udfylder du din ansøgning

Udfyld ansøgningen

Din ansøgning skal indeholde oplysninger om følgende:

1. Hvem ejer varemærket?
Du skal skrive, hvem der skal stå som ejer af varemærket. Både en eller flere privatpersoner og virksomheder kan være ejer. 

2. Dit varemærke
Du skal vise det varemærke, du vil registrere. Du skal også skrive, hvilken type af mærke, du ansøger om. Hvis du fx ønsker at beskytte et navn, skal du søge om et ordmærke, og blot skrive ordet i din ansøgning. Hvis du i stedet ønsker at beskytte et logo, skal du vælge et figurmærke og vedhæfte et billede af logoet i ansøgningen.

3. En liste, der forklarer hvad dit varemærke skal gælde for (såkaldte klasser)
Du skal skrive hvilke typer af varer og/eller tjenesteydelser, du vil bruge dit varemærke for (det, du sælger). Husk at din varemærkeregistrering kun vil gælde for de varer og/eller tjenesteydelser, du vælger, i ansøgningen. 

Vi sidder klar til at hjælpe dig videre

Hvis du har spørgsmål til ansøgningsprocessen eller til varemærker generelt er du velkommen til at kontakte kundeservice. 

Ring 4350 8301

Telefonerne er åbne mandag til torsdag fra kl. 9 - 16 og fredag fra kl. 9 - 15.

Skriv til kundeservice

Når du har sendt din ansøgning

Det er en sagsbehandler i Patent- og Varemærkestyrelsen, der behandler din ansøgning. Hvis ansøgningen lever op til kravene, bliver dit varemærke offentliggjort og registreret.

Når vi har modtaget din betaling for ansøgningsgebyret, tager det os typisk 4-6 uger at behandle varemærkeansøgningen.