Find en privat IP-rådgiver

Det kræver forskellige overvejelser, når du skal ansøge om og bruge rettigheder i din forretning. Særligt ansøgningsprocessen kan være forbundet med komplicerede procedurer, men også mere strategiske beslutninger om, hvilke rettigheder du skal satse på, og hvor du skal ansøge, er ofte svære at træffe alene. Det kan derfor være en fordel at kontakte en privat IP-rådgiver tidligt i processen.

Hvad er en IP-rådgiver?

En IP-rådgiver er en person, der vejleder og rådgiver om udvikling, beskyttelse og brug af patenter, brugsmodeller, varemærker og design.

Rådgiveren kan arbejde hos en privat rådgivervirksomhed eller være selvstændig.

Det skal du være opmærksom på

Patent- og Varemærkestyrelsen kan ikke anbefale bestemte personer eller rådgivervirksomheder, men vi har beskrevet nogle af de overvejelser, du kan gøre dig, når du skal finde en IP-rådgiver, der matcher dine behov. 

Medlem af forening?

Tjek om IP-rådgiveren er medlem af en forening. En brancheforening kan blandt andet stille krav om ansvarsforsikring og overholdelse af etiske regelsæt, ligesom foreningen ofte faciliterer videreuddannelse af medlemmer.

Har IP-rådgiveren ansvarsforsikring?

En ansvarsforsikring kan dække tab i tilfælde af erstatningspligt som følge af rådgivningen. Hør eventuelt nærmere hos rådgiveren om, hvilken forsikringstype og -beløbsdækning denne har tegnet.

Internationale kvalifikationer?

Undersøg om IP-rådgiveren er kvalificeret til at repræsentere dig over for udenlandske IPR myndigheder, hvis du også vil ansøge om beskyttelse uden for Danmark.

Rådgivning om patent- og brugsmodelbeskyttelse

Du kan læse mere om, hvad du skal være særligt opmærksom på, hvis du har brug for rådgivning om patent eller brugsmodelbeskyttelse.

Læs information

Rådgivning om varemærkebeskyttelse


Du kan læse mere om, hvad du skal være særligt opmærksom på, hvis du har brug for rådgivning om varemærkebeskyttelse.

Læs information

Brug for hjælp?

Har du spørgsmål, er du altid velkommen til at kontakte kundeservice. Vi tager gerne en snak med dig om dine muligheder, og hvordan du kommer videre med din idé.

Ring til kundeservice på 4350 8301

Skriv til kundeservice