Design

Beskyt dit design og stå stærkt mod kopier

Design er form og udseende

Ved at registrere dit design kan du beskytte dit produkts udformning og udseende. Det er en nem og billig måde at værne om din forretning. Beskyttelsen gælder det visuelle helhedsindtryk, og dækker over linjer, konturer, farver, form og struktur. Det kan fx være en specielt udformet flaske.

For at få beskyttelse skal dit design være:

1. Nyt

Du kan ikke få beskyttet dit design, hvis der tidligere er offentliggjort et lignende design.

2. Særligt

For at beskytte dit design skal det have individuel karakter. Det betyder, at helhedsindtrykket skal adskille sig klart fra andre kendte produkters udformning.

Det får du ud af at beskytte dit design

Giv forretningsparterne sikkerhed

Designbeskyttelse giver investorerne sikkerhed

Designbeskyttelse giver forretningsparterne sikkerhed for, at dit produkt er unikt og beskyttet. På den måde kan du lettere tiltrække kapital til at udvikle din idé.

Undgå kopister

Designbeskyttelse forhindrer kopister

Du kan bruge din designbeskyttelse til at forhindre efterligninger. Hvis andre krænker din ret, står du væsentligt stærkere med et registreret design.

Sikrer din investering

Designbeskyttelse sikrer din investering

Hvis du ikke undersøger om dit design kan beskyttes, risikerer du at skulle trække dit produkt tilbage eller lave det om, fordi andre beviser at du krænker deres rettighed. Derfor er det en god idé at registrere dit design, før du investerer i markedsføring og produktion.

Handle med din rettighed

Med designbeskyttelse kan du handle med din rettighed

Du behøver ikke selv producere dit design for at tjene penge på det. Du kan også sælge rettigheden eller licensere den til andre mod betaling.

Ansøg om designbeskyttelse

Stå stærkere med et datobevis

Fra det tidspunkt du viser dit design offentligt, har du en såkaldt skånefrist på 12 måneder inden du skal indlevere din ansøgning om designbeskyttelse. På den måde kan du afprøve din idé, før du behøver at bruge tid og penge på at beskytte dit design.

Alligevel er det smart at starte med at få et bevis for hvornår du har udviklet designet. Så kan du nemt dokumentere at du kom først med ideen. Det gør du hurtigt og billigt med DesDoc – det koster kun 625 kr.

Få datobevis med det samme

Kundeservice sidder klar til at hjælpe dig med at beskytte dine ideer.

Ring for en uforpligtende snak på: 4350 8301
Hvis du har brug for hjælp eller har spørgsmål til beskyttelse af din idé, sidder vi klar ved telefonen og hjælper dig videre.

Du kan også skrive til os her