Hvad kan du designregistrere?

Dit design kan være udseendet af et helt produkt eller dele af et produkt. Har du eksempelvis designet et spisebord, kan du designregistrere hele spisebordet. Har du alene designet stellet, bør du alene designregistrere stellet. 

Det produkt, som designet bruges til, skal være industrielt eller håndværksmæssigt fremstillet. Det kan eksempelvis være møbler, tøj, emballage, udstyr, grafiske symboler eller app-ikoner men ikke selve af app’ens funktion. 
  

Hvis du har flere design, der ligner hinanden – fx i forskellige farver, kan du vælge at indsende en ansøgning om registrering af flere design (en samregistrering). Du kan også vælge at ansøge om registrering uden farver. Det betyder, at farverne ikke er det vigtige ved dit design. 

Du kan godt få en designregistrering af et produkt, der endnu ikke er fremstillet. Du bør dog være opmærksom på, at udseendet af det endelige produkt ofte adskiller sig fra de første tegninger af produktet. Du bør derfor overveje at vente med an ansøge om designregistrering, til du ved, hvordan det endelige produkt ser ud.  

Kontakt Kundeservice

Kundeservice sidder klar til at hjælpe dig videre. Ring 4350 8301. Telefonerne er åbne mandag til torsdag fra kl. 9 - 16 og fredag fra kl. 9 - 15.

Skriv til kundeservice