Analyser

I Patent- og Varemærkestyrelsen bruger vi data og analyser til at kaste lys over tendenser og udviklingen i samfundet inden for teknologi og immaterielle rettigheder.

Vi udvikler løbende analyser

Vi undersøger, hvordan virksomheder benytter rettigheder til at gøre gode idéer til gunstig forretning. Det giver os en større forståelse for virksomheders muligheder og barrierer, ligesom det giver os forudsætningerne for at understøtte dansk erhvervsliv med vejledning og datadrevet politikudvikling.

2021

Hvad driver vækst og udvikling hos start ups?

En analyse, der kaster lys over, hvordan S&E start ups med og uden patenter klarer sig på en række økonomiske nøgletal, og hvad der driver vækst og udvikling hos dem. Denne viden giver et stærkere rådgivningsgrundlag, der kan bidrage til den fremtidige udvikling af succesfulde danske start ups. 

Læs rapport

2021

Life science - innovationskraften i den danske life scienceindustri baseret på industriens patentaktivitet

Analysen undersøger, i hvilket omfang danske, svenske, schweiziske, tyske, amerikanske og kinesiske virksomheder i life science-industrien benytter patenter til at beskytte deres innovation.

Læs rapport

2020

Små virksomheders brug af immaterielle rettigheder

En analyse af danske iværksætters og små virksomheders brug af og kendskab til immaterielle rettigheder. Analysen viser, at kun 12 pct. af små virksomheder benytter sig af IPR.

Læs mere

2020

Danmarks grønne styrkeposition

En analyse af det danske patentlandskab inden for grøn teknologi. Analysen giver en indikation på, hvilke virksomheder, der arbejder med grønne patenter og Danmarks styrkeposition globalt.

Læs rapport

2019

Robotteknologi – En patentlandskabsanalyse

En analyse af den danske robotteknologis styrkepositioner i Danmark og i verden, som skal hjælpe danske virksomheder med at identificere relevante teknologiområder og spotte tendenser i teknologiudviklingen.

Læs rapport

2019

Automatisering – En patentlandsskabsanalyse

En analyse af den danske automatiseringsindustri, der belyser danske virksomheders patentaktivitet inden for automatisering fra 2006 og frem. Herudover sammenligner den danske og globale udviklingstrends.

Læs rapport

2014

IPR TURNAROUND

Projektet IPR Turnaround bidrager med ny viden om, hvordan danske virksomheder kan styrke deres indtjening med intellektuelle ejendomsrettigheder (IPR).

Læs mere

Vil du vide mere?

Har du brug for mere information, kan du downloade vores årsstatistik for 2020. Patent- og Varemærkestyrelsen offentliggør nye nøgletal én gang om året. Næste version offentliggøres i slutningen af maj.

Patenter kan først offentliggøres 18 måneder efter ansøgningsdagen. Derfor er der også en tidsmæssig forskydning i, hvornår patenttal kan offentliggøres i statistikken, men vi viser altid de nyeste tilgængelige tal.

Se årsstatistik for 2020

Andre rapporter

På nedenstående sider kan du finde flere rapporter om rettigheders værdi for virksomheder og samfundet, barrierer for små virksomheders brug af rettigheder og de skadelige effekter af ulovlig piratkopiering.

Rapporter fra EPO

Rapporter fra EUIPO

Rapporter fra WIPO

Andre analyser

 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Følg med, når vi løbende offentliggør vores analyser og statistikker samt rapporter fra EPO, EUIPO og WIPO. Nyhedsmailen sendes ud hver anden uge, og du kan til enhver tid afmelde dig.

Felter med (*) skal udfyldes