EUIPO/EPO rapporter

EUIPO – Intellectual Property SME Scoreboard 2019

Rapporten giver et indblik i, hvilke udfrodringer små og mellemstore virksomheder har, når det kommer til at finde finansering, nememre måder at registrere rettigheder, og hvad det gavner de industrier som i høj grad tager rettigheder.

Læs rapporten

EPO – Market success for inventions Patent commercialisation scoreboard: European SMEs

Det fremgår i et nyt studie fra EPO, at små og mellemstore virksomheder sætter deres lid til europæiske patenter, når de skal beskytte deres høj potentielle innovationer, to tredjedele af disse patenter ender med at blive til et kommercielt produkt. Læs hele rapporten og lær mere om, hvorfor det er en god ide at beskytte sine innovative ideer.

Læs rapporten

IPR-intensive industries and economic performance in the European Union Industry-Level Analysis Report, September 2019 Third edition (EUIPO & EPO)

Rapporten er den nyeste version ud af tre, hvor den første udkom i 2013 og efterfølgende i 2016. Den nyeste udgave af rapporten, viser at industrier, som tager rettigheder står for en endnu højere grad af EU’s samlede BNP. Rapporten belyser en række interessante områder indenfor IPR, blandt andet, hvordan de grønne industrier i stigende grad patenterer og bidrager til EU’s samlede økonomi. 

Læs rapporten

High-growth firms and intellectual property rights IPR profile of high-potential SMEs in Europe, May 2019 (EUIPO & EPO)

European Patent Office har offentliggjort en rapport, der blandt andet viser, at virksomheder, som tager patenter eller andre rettigheder, oplever højere vækst end de selskaber, der ikke tager rettigheder.

Læs rapporten

Intellectual property rights intensive industries and economic performance in the European Union Industry-Level Analysis Report, September 2019 Second edition

Rapporten belyser de økonomiske gevinster for EU, når virksomheder tager patenter, varemærker og andre imatterielle rettigheder. Læs rapporten og bliv klogere på, hvordan imaterielle rettigheder som patenter er med til at styrke EU’s økonomi. 

Læs rapporten

Report on the EU enforcement of intellectual property rights: Results at EU borders and in member states 2013-2017

Rapporten søger at belyse, hvordan rettigheder bliver håndhævet indenfor EU. Rapporten giver en økonomisk indsigt i omfanget af falske produkter, og hvad det koster EU. 

Læs rapporten

IPR enforcement case-law collection the liability and obligations of intermediary service providers in the European Union 2019

En ny indsamlingsrapport fra retspraksis udarbejdet af EUIPO, fokuserer på ansvar og forpligtelser for formidlende tjenesteudbydere i EU, og giver en oversigt over relevante afgørelser truffet af den EU's domstol (CJEU) såvel afgørelser fra de nationale domstole i 14 udvalgte EU-medlemsstater.

Læs rapporten

Intellectual Property Crime Threat Assessment 2019 (EUIPO & EUROPOL)

Der er stadig et stort marked for forfalskede varer, hvilket giver kriminelle muligheder for at generere store overskud, mens de løber risici. De fleste kriminelle handlinger, der involverer forfalskning, udføres oftest af organiserede kriminelle grupper, og det ser ud til at være en samlet professionalisering af disse grupper.

Læs rapporten

Qualitative study on risks posed by counterfeits to consumers 2019

Rapporten undersøger de typer risici, der kan forventes set fra både IP-krænkelse og manglende overensstemmelse med sundheds- og sikkerhedskrav. Rapporten er et første skridt for at øge opmærksomheden på fænomenet ”organiseret kriminalitet”, som sælger kopivare, som kan være farlige for EU-borgeres sundhed og sikkerhed.

Læs rapporten

Status Report on IPR Infringement Why IP rights are important, IPR infringement and the fight against counterfeiting and piracy, 2019 

Denne rapport samler resultaterne af den forskning, der er foretaget I de senere år af EUIPO, gennem Det Europæiske Observatorium for krænkelse af intellektuel ejendomsret. Rapporten fokuserer blandt andet på den økonomiske værdi af intellektuelle ejendomsrettigheder i EU-økonomien, i hvilket omfang denne værdi udnyttes, overtrædelsesmekanismerne, der bruges til at realiserer denne værdi, og de handlinger, der tages til reaktion på disse udfordringer, er skitseret og diskuteret i rapporten.

Læs rapporten

Illicit Trade - Trends in Trade in Counterfeit and Pirated Goods 2019 (EUIPO & OECD)

Rapporten dækker alle fysiske forfalskede varer, der krænker varemærker, designrettigheder eller patenter og konkrete priatkopierede produkter, der krænker ophavsretten. Rapporten anslår blandt andet, at international handel med forfalskede og piratkopierede produkter i 2013 udgjorde op til 2,5 pct. af verdenshandelen, eller så meget som 461 milliarder USD. 

Læs rapporten

Comparative case study on alternative resolution systems for domain name disputes 2019

Undersøgelsen sigter mod at give mere klarhed for indehavere af IP-rettigheder, interessenter af domænenavne og beslutningstagere med hensyn til de forskellige egenskaber ved de analyserede tvisteløsningessystemer. 

Læs rapporten

Misuse of Small Parcels for Trade in Counterfeit Goods FACTS AND TRENDS 2019 (EUIPO & OECD) 

Rapporten viser, at næsten 63 pct. af alle beslaglagte piratkopierede varer involverer små pakker. Størrelsen på disse post- eller hurtigkurerforsendelser har en tendens til at være meget små. Pakker med 10 genstande eller mindre tegner sig for størstedelen af alle beslaglæggelser

Læs rapporten

Identification and analysis of malware on selected suspected copyrights – infringing websites

Når vi burger internettet star vi i stigende grad overfor malware-truslerm når de besøger websteder, der er mistænkt for priatkopiering af digital indhold. Denne forskningsundersøgelse berører dette udbredte fænomen: distribution af forskellige former for malware ved mistanke om krænkelse af ophavsret, der lokker brugerne til at afsløre følsomme personlige oplysninger eller betalingskortoplysninger.

Læs rapporten