Krav til designregistrering

For at dit design kan registreres, skal det opfylde en række krav. Vi har samlet de vigtigste her. Hvis du har spørgsmål til kravene, kan du altid tage fat i Kundeservice.

Dit design skal være nyt

Dit design skal være nyt og adskille sig fra andre offentliggjorte design. Hvis en anden tidligere har offentliggjort et lignende design, kan du kun få en eneret til dit design, hvis det giver et andet helhedsindtryk. 

Hvis du selv tidligere har offentliggjort dit design – fx på Facebook eller Instagram, kan du i Danmark få en eneret til dit design, hvis du ansøger om registrering inden for 1 år.  
 

Dit design må ikke stride mod offentlig orden eller sædelighed

Dit design må ikke stride mod offentlig orden eller sædelighed. Det betyder eksempelvis, at dit design ikke må indeholde racistiske udsagn. 

Dit design skal placeres i en produktgruppe

Inden dit design kan registreres, skal du placere det i en produktgruppe i det såkaldte Locarnoarrangement og vælge en produktangivelse, som skal være en kort og præcis betegnelse for dit produkt. Dette kan fx være ”lænestol”.

Hverken klassificeringen eller produktangivelsen har normalt betydning for omfanget af beskyttelsen af din designregistrering. Det er dog et krav, at du angiver begge dele.

Kontakt Kundeservice

Kundeservice sidder klar til at hjælpe dig videre. Ring 4350 8301. Telefonerne er åbne mandag til torsdag fra kl. 9 - 16 og fredag fra kl. 9 - 15.

Skriv til Kundeservice