Patentvoucher

Med et patent står du stærkt, når du skal beskytte din forretning. Det er dit bevis på, at du har retten til din idé. I 2021-2023 kan du få økonomisk støtte til omkostninger i forbindelse med din patentansøgning. Voucherordningen er sendt i høring og forventes lanceret i oktober 2021.

Hvor meget kan du få i støtte?

 

Med en patentvoucher får du støtte til omkostninger til en privat rådgiver samt til selve ansøgningsgebyret. Du kan søge op til 75 pct. af omkostningerne i støtte og maksimalt få 75.000 kr. pr. år. Det vil sige, at du selv skal betale 25 pct. af omkostningerne.

 

 

Praktisk information

Du skal opfylde en række krav for at kunne søge tilskud til omkostningerne i forbindelse med din patentansøgning.

Du skal være SMV

Din virksomhed skal opfylde EU's officielle definition af en SMV. Det betyder, at du skal opfylde krav til antal medarbejdere, årlig omsætning eller årlig samlet balance.

Læs om kriterier for SMV

Du skal have et CVR-nummer

For at søge om tilskud til din patentansøgning skal du have et registreret CVR-nummer til din virksomhed. På Virk.dk kan du registrere din virksomhed og få et CVR-nummer.

Læs mere på Virk

Du skal have gennemført et IP-tjek

Du skal have et certifikat, der dokumenterer, at du har gennemført et IP-tjek hos et Erhvervshus. Erhvervshusene tilbyder denne ydelse gratis. Læs mere om IP-tjek og find dit lokale Erhvervshus.

Læs om IP-tjek

Hold dig opdateret

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og hold dig opdateret om, hvornår patentvoucheren bliver lanceret. Du modtager også andre nyheder og invitationer til events. Nyhedsmailen sendes højst 10 gange årligt, og du kan til enhver tid afmelde dig.

Tilmeld nyhedsbrev

Nyhedsbrevsliste: *

Felter med (*) skal udfyldes