Pas på, når du modtager uopfordrede henvendelser

Publiceret 24-02-2023

Antallet af svindlere, der sender falske fakturaer eller på anden måde opfordrer til betaling for forskellige ydelser, vokser år for år. Patent- og Varemærkestyrelsen giver en række gode råd, alle virksomheder med fordel kan følge for at undgå at blive ofre for svindlen.

Falske fakturaer og lignende henvendelser er et stigende problem. Flere og flere virksomheder modtager f.eks. falske fakturaer fra svindlere, som udgiver sig for at være Patent- og Varemærkestyrelsen eller andre officielle IP-myndigheder.

Svindlerne bliver desværre mere og mere udspekulerede i deres anstrengelser for at efterligne myndighederne, både i deres visuelle og sproglige udtryk. Eller for f.eks. at give indtryk af vigtigheden af, at man som virksomhed hurtigt reagerer og betaler for en eller anden form  for ydelse.

Patent- og Varemærkestyrelsen opfordrer derfor alle virksomheder til at være påpasselige med, hvem de overfører penge til.

Gode råd, hvis du er i tvivl:

  • Læs det med småt.
  • Sammenlign priser med Patent- og Varemærkestyrelsens officielle prisliste. Hvis beløbene ikke stemmer overens, bør du være påpasselig.
  • Undersøg, om virksomheder, der henvender sig, er på de internationale myndigheders lister over virksomheder, der udsender falske fakturaer. Listerne finder du på EUIPO’s, WIPO’s og EPO’s hjemmesider.

Kundeservice sidder klar til at hjælpe dig med at beskytte dine idéer

Ring til kundeservice på 43 50 83 01

Telefonerne er åbne mandag til torsdag fra kl 9-16, og fredag fra kl 9-15.

Skriv til os Nyhedsbrev for iværksættere