3 skarpe fra iværksætteren: Sådan fik jeg succes med min start-up

Publiceret 09-05-2023

Investor og serieiværksætter, Stine Mølgaard Sørensen deler sine tre bedste råd til at opnå succes i din start-up.

At opnå succes som iværksætter kræver ofte en stor indsats og et stærkt drive til at tackle de mange udfordringer, der følger med. En, der har formået at navigere succesfuldt gennem denne rejse, er Stine Mølgaard Sørensen, investor og medstifter af tech-virksomheden Radiobotics, der anvender kunstig intelligens til at hjælpe røntgenlæger med at diagnosticere patienter.

For Stine Mølgaard Sørensen er det blevet en mission at vise, at man kan være iværksætter på mange måder og hun lægger ikke skjul på, at hendes succes er direkte afledt af de mennesker, hun omgiver sig med.

Få Stines tre skarpe tips til at opnå succes som iværksætter:

1. Diversitet er en vigtig faktor

Jeg mener, at diversitet er en vigtig faktor for at opnå succes. Det gælder ikke kun diversitet indenfor køn, men også etnicitet, faglighed, alder mm.

Når man omgiver sig med mennesker med forskelligartede metoder, baggrunde, erfaringer og synspunkter, bliver man udfordret på en anderledes måde, og dette kan føre til innovative ideer og løsninger.

Derfor mener jeg, at det er vigtigt at omgive sig med forskellige typer af mennesker, som kan udfordre ens tankegang og bidrage med deres unikke perspektiver og viden.

2. Der er mange veje til succes

Det er vigtigt at huske, at der er mange forskellige veje til succes som iværksætter, og at det ikke kun handler om høj vækst, venture kapital, IP-rettigheder og unicorns.

Det handler om at finde en forretningsmodel, der passer til ens mål og ambitioner. Man kan sagtens lykkes med at være iværksætter på en helt anden måde i dag og som appellerer til en bredere målgruppe - også dem som ikke i dag kan identificere sig med den "typiske" iværksætter.

Det er jo ikke fordi, at der kun er én bestemt type af mennesker som kan være iværksættere, de fleste er super ambitiøse, hårdtarbejdende og resultatorienterede. De har behov for at der er mere plads til dem, og at vi accepterer, at man kan drive virksomhed på mange andre måder.

Vi skal derfor blive bedre til at vise, at mulighederne er mange, og at succes kommer i mange former og formater.

3. Brug dit netværk

Dit netværk kan være en stor hjælp til at skabe succes i din forretning.

Det er vigtigt at finde mentorer, samarbejdspartnere og investorer, der kan hjælpe med at drive forretningen fremad. Jeg plejer at sige, at min succes er en direkte afledt effekt af de mennesker, jeg omgiver mig med.

Jeg har aldrig opnået noget stort alene og kan kun opfordre alle til at forholde sig til de mennesker, der er omkring dig og din virksomhed.

Inden du smutter

Har du styr på dine immaterielle rettigheder? Bliv klogere på, hvilken forskel de kan gøre for din virksomhed.

Læs også: