Danish Life Science Cluster og Patent- og Varemærkestyrelsen indgår samarbejdsaftale

Publiceret 09-04-2024

Samarbejdsaftalen mellem Danish Life Science Cluster og Patent- og Varemærkestyrelsen skal sikre life science-iværksættere og -virksomheder nemmere adgang til viden om immaterielle rettigheder, så de får mest muligt ud af deres innovative idéer og opfindelser. Målet er at fremme vækst, produktivitet og konkurrenceevne.

IPR - Intellectual Property Rights - er en forudsætning for vækst, skalering og arbejdspladser. Det peger talrige undersøgelser på. IPR intensive brancher skaber flere arbejdspladser end andre brancher og er mere robuste over for kriser. Den netop indgåede samarbejdsaftale mellem Danish Life Science Cluster og Patent- og Varemærkestyrelsen er første skridt henimod et tættere samarbejde om udbredelse af viden om IPR, der kan styrke innovation og forretningsudvikling.

Det er første gang, at Patent- og Varemærkestyrelsen indgår en samarbejdsaftale med én af de nationale erhvervsklynger.

Sune Stampe Sørensen, direktør i Patent- og Varemærkestyrelsen, siger:

”Virksomheder er i en hård global konkurrence, derfor er det vigtigt at beskytte de gode idéer og opfindelser. Ikke mindst i life science-branchen, hvor Danmark har en styrkeposition, og som er en branche, der lever af forskning og udvikling. Vi er glade for med denne samarbejdsaftale at kunne nå endnu længere ud med viden og kendskab til immaterielle rettigheder i økosystemet blandt danske life science-virksomheder og iværksættere”.

Diana Arsovic Nielsen, direktør i Danish Life Science Cluster, siger:

”Når vi styrker samarbejdet og sammenhængen mellem virksomheder, vidensinstitutioner og sundhedsvæsen, så kan den unikke danske forskning og viden inden for life science og velfærdsteknologi omsættes til kommercielle løsninger til gavn for medarbejdere, patienter og borgere i hele landet. Vi ser frem til gennem samarbejdsaftalen at understøtte og udbrede viden om beskyttelse af de immaterielle rettigheder til virksomhederne i vores netværk. Ny viden skal hjælpe med at fremme vækst, produktivitet og konkurrenceevnen for de danske life science-virksomheder”.

Samarbejdet mellem Danish Life Science Cluster og Patent- og Varemærkestyrelsen handler i praksis om at øge adgangen for life science-klyngens mange hundrede medlemmer til hurtig hjælp og viden, når det gælder IP-rettigheder - blandt andet gennem specialiseret vejledning, webinarer, mentorprogram, udvikling af forløb mv. 

Læs om Danish Life Science Cluster.