Et varemærke kan være afgørende for din virksomhed

Du har søgt efter et ledigt domænenavn hos DK Hostmaster og er måske ved at starte en ny virksomhed. Men vidste du, at når du registrerer et domænenavn, får du ikke automatisk eneret til navnet? Det er derfor en god idé at overveje, om det skal registreres som et varemærke, så andre ikke må kopiere dit navn. Du kan også uforvarende komme til at krænke andres varemærke, så læs med her og bliv klogere.

Hvad er et varemærke?

Et varemærke er det særlige navn eller kendetegn, som en virksomhed kan bruge til at markedsføre sig selv eller sine produkter og tjenesteydelser med. Et varemærke kan bestå af både ord, logoer, figurer, forme, lyde, animationer og meget mere. De mest anvendte mærketyper er dog ord- og logoer eller en kombination heraf.

Det får du ud af at registrere et varemærke:

Et varemærke sikrer dit brand

Varemærket er kernen i forbrugerens kendskab til din forretning. Derfor er varemærket en vigtig del af at beskytte det brand og omdømme, du opbygger hos dine kunder.

Varemærker kan forhindre kopister

Du kan bruge dit varemærke til at forhindre konkurrenter, der kopierer dit brand eller lægger sig for tæt op af det. Med et registreret varemærke står du væsentligt stærkere, hvis der opstår en konflikt.

Et varemærke giver investorer sikkerhed

Hvis du ikke registrerer dit varemærke, kan du risikere at skulle trække dit produkt tilbage eller omdøbe det, hvis andre beviser, at du krænker deres rettighed. Derfor kan et registreret varemærke give dine forretningspartnere sikkerhed for, at deres investering er beskyttet.

Ofte stillede spørgsmål

En af de væsentligste forskelle på et domænenavn og et varemærke er, at når du registrerer et domænenavn, får du ikke en eneret til varemærket, men alene en ret til at bruge domænenavnet som en teknisk internetadresse. Du kan således ikke forhindre andre i at bruge dit (virksomheds)navn ved kun at registrere det som et domænenavn.

Det kan du derimod, hvis du registrerer dit varemærke. Du kan bruge dit varemærke til at forhindre konkurrenter, der kopierer dit brand. Du står derfor væsentligt stærkere, hvis der opstår en konflikt.

Det kan derfor være en god idé både at registrere navnet som et domænenavn og som et varemærke.

Vil du vide mere om varemærker?

Kontakt kundeservice

At dit (virksomheds)navn er ledigt som domænenavn er ikke ensbetydende med, at det er frit tilgængeligt. Der kan være en varemærkebeskyttelse, der gør, at du ikke må benytte navnet. Vi kan vejlede dig i, hvordan du kommer videre.

Kontakt kundeservice

Nej, hvis du har registreret et domænenavn, giver det dig ikke automatisk ret til varemærket. Vil du vide mere om varemærker og hvordan du søger?

Kontakt vores kundeservice

Nej, en varemærkeret giver ikke en førsteret til et domænenavn. Hvis du mener, at du har mere ret til et domænenavn, som en anden har registreret og de ikke vil overdrage eller sælge det til dig, kan du klage ved Klagenævnet for Domænenavne.

Det er ikke kun ved valg af domænenavn, at du med fordel kan undersøge, om du krænker eksisterende varemærker og dermed uforvarende kommer til at kopiere andre.

Hvis du ikke beskytter dit navn eller logo, kan du i værste tilfælde ende med at miste din investering i marketingmateriale, produkter, reklame osv., hvis en anden virksomhed har beskyttet samme navn eller logo med et varemærke. Det kan resultere i, at al dit materiale med det pågældende navn skal trækkes tilbage.

Kontakt kundeservice, hvis du har spørgsmål

GoBoat: Sådan skalerede vi globalt

Sådan kommer du videre

Hvad kan jeg beskytte som varemærke?

Hvis du vil vide mere om, hvad du kan beskytte som varemærke og hvilke krav, der gælder i forhold til at dit navn og logo, så læs mere her.

Bliv klogere på varemærker

Søg i databaser

Det er en god idé at søge i rettigheder, der gælder både i og uden for Danmark. Der kan nemlig findes rettigheder i udlandet, der kan spærre for din idé, selvom den er ledig i Danmark.

Søg i eksisterende varemærker

Kontakt kundeservice

Har du spørgsmål eller brug for hjælp til ansøgning? Vores kundekonsulenter sidder klar til at hjælpe dig.

Ring til kundeservice på: 4350 8301

Skriv til kundeservice

Tilmeld nyhedsbrev: Fra idé til forretning

Få inspiration, invitationer til events for iværksættere og nyheder direkte i indbakken. Nyhedsmailen sendes højst 10 gange årligt, og du kan til enhver tid afmelde dig.

Felter med (*) skal udfyldes