Et varemærke kan være afgørende for din virksomhed

Du har søgt efter et ledigt domænenavn hos DK Hostmaster og er måske ved at opbygge en ny virksomhed. Vidste du, at når du registrerer et domænenavn, får du ikke automatisk eneret til navnet? Det er derfor en god idé at overveje, om det også skal registreres som et varemærke. Bliv klogere på varemærker her.

Hvad er et varemærke?

Et varemærke er det særlige navn eller kendetegn, som en virksomhed kan bruge til at markedsføre sig selv eller sine produkter og tjenesteydelser med. Et varemærke kan bestå af både ord, logoer, figurer, forme, lyde, animationer og meget mere. De mest anvendte mærketyper er dog ord- og logoer eller en kombination heraf.

Læs mere om varemærker

Med et varemærke kan du beskytte dit navn og logo mod kopier

Dit varemærke er med andre ord en beskyttelse af de kendetegn, som dine kunder genkender dig på. 
Det kan forhindre andre i at snylte eller underminere det image, du opbygger gennem årene.

Ofte stillede spørgsmål

En af de væsentligste forskelle på et domænenavn og et varemærke er, at når du registrerer et domænenavn, får du ikke en eneret til varemærket, men alene en ret til at bruge domænenavnet som en teknisk internetadresse. Du kan således ikke forhindre andre i at bruge dit (virksomheds)navn ved kun at registrere det som et domænenavn.

Det kan du derimod, hvis du registrerer dit varemærke. Du kan bruge dit varemærke til at forhindre konkurrenter, der kopierer dit brand. Du står derfor væsentligt stærkere, hvis der opstår en konflikt.

Det kan derfor være en god idé både at registrere navnet som et domænenavn og som et varemærke.

Vil du vide mere om varemærker?

Kontakt kundeservice

At dit (virksomheds)navn er ledigt som domænenavn er ikke ensbetydende med, at det er frit tilgængeligt. Der kan være en varemærkebeskyttelse, der gør, at du ikke må benytte navnet. Vi kan vejlede dig i, hvordan du kommer videre.

Kontakt kundeservice

Nej, hvis du har registreret et domænenavn, giver det dig ikke automatisk en varemærkeret. Vil du vide mere om varemærker og hvordan du søger?

Kontakt vores kundeservice

Nej, en varemærkeret giver ikke en førsteret til et domænenavn. Hvis du mener, at du har mere ret til et domænenavn, som en anden har registreret og de ikke vil overdrage eller sælge det til dig, kan du klage ved Klagenævnet for Domænenavne.

Reshopper fik lukket falsk Facebookside

Bemærk! Dette indhold kræver cookies for at blive vist korrekt.
Læs mere om vores brug af cookies.

Sådan kommer du videre

Har andre registreret navnet?

Hvis du selv ønsker at undersøge om andre allerede har registreret navnet for de samme varer eller tjenesteydelser, som du har tænkt dig, kan du gøre det her.

Søg i eksisterende varemærker

Hvordan ansøger jeg?

Hvor og hvordan du ansøger om et varemærke vil afhænge af, i hvilke lande dit varemærke skal gælde. Det kan betale sig at få hjælp til at ansøge om den rettighed, der beskytter dig bedst.

Sådan ansøger du

Kontakt kundeservice

Vores kundekonsulenter sidder klar til at hjælpe dig med at beskytte dit navn.

Ring til kundeservice på: 4350 8301

Skriv til kundeservice

Tilmeld nyhedsbrev: Fra idé til forretning

Få inspiration, invitationer til events for iværksættere og nyheder direkte i indbakken. Nyhedsmailen sendes højst 10 gange årligt, og du kan til enhver tid afmelde dig.