Offentlig høringsproces om kunstig intelligens og immaterielle rettigheder

Publiceret 06-02-2020

World Intellectual Property Organization (WIPO) lancerede i december en offentlig høringsproces om kunstig intelligens (AI) og immaterielle rettigheder, som sætter fokus på de mest presserende spørgsmål i forbindelse med udbredelsen af kunstig intelligens. Høringsprocessen slutter den 14. februar 2020, og det er derfor stadig muligt at komme med feedback og input til WIPO.

I september afholdte WIPO en konference om immaterielle rettigheder og kunstig intelligens, hvor medlemslande og andre interessenter blev samlet for at diskutere betydningen af kunstig intelligens og for kollektivt at formulere de spørgsmål, som beslutningstagere har brug for at forholde sig til. I forlængelse af konferencen inviterede WIPO alle med interesse i emnet til en offentlig høringsproces.

”Maskinlæring er afhængig af information i form af elektroniske data, som også er kernen i immaterielle rettigheder og innovation i en global digital økonomi. Jeg inviterer alle med interesse for at hjælpe os med at formulere de spørgsmål, som politikere står over for, og til at dele deres ekspertise, så vi kan have en fokuseret dialog,” siger generaldirektør i WIPO, Francis Gurry.

Den offentlige høringsproces skal føre til en liste over vigtige spørgsmål, som skal danne grundlag for fremtidige diskussioner om kunstig intelligens og immaterielle rettigheder.

Høringsprocessen blev åbnet i december 2019 og udløber fredag den 14. februar 2020. Alle indsendelser vil blive offentliggjort på WIPOs hjemmeside, og der vil på baggrund af kommentarerne og spørgsmålene blive udarbejdet et revideret dokument.

Læs mere om høringsprocessen her