Sådan hjælper Bjørn danske virksomheder hjemmefra

Publiceret 20-03-2020

Covid-19 har for alvor vendt op og ned på dagligdagen for rigtig mange. I Patent- og Varemærkestyrelsen arbejder vi hårdt for fortsat at hjælpe iværksættere og virksomheder, som vi plejer, bare hver for sig.

 Bjørn Lægdsgaard Helbo, der er associate examinor i Patent- og Varemærkestyrelsen

”Det går faktisk upåklageligt med at arbejde hjemmefra,” fortæller Bjørn Lægdsgaard Helbo, der er associate examinor i Patent- og Varemærkestyrelsen.  ”Jeg har ingen børn, så det hjælper lidt på det, til gengæld bliver det til mange timer i vores lejlighed”.

Bjørn Lægdsgaard Helbo arbejder til dagligt i styrelsens kontor i Ikast, men bor selv i Aarhus. En af de fordele, der er ved at arbejde hjemme, er, at han sparer 1,5 time i transport og i stedet kan begynde sin arbejdsdag kl. 6.30.

”I min afdeling er vi vant til at arbejde hjemmefra en gang i mellem, fordi vi er mange, der bor langt fra kontoret. Jeg har taget alt mit grej med hjem fra kontoret og brugt nogle dage på at blive installeret ordentligt og finde mine ben i det, og nu fungerer det, som det skal. Jeg sidder med almindelige patentansøgninger, og dem behandler jeg, som jeg plejer,” forklarer han.

En gang imellem er der nogle IT-udfordringer, men nu har han og hans kolleger fundet en struktur og etableret en vagtordning, så de hjælper hinanden med at holde øje med, hvornår systemet virker, og alle kan arbejde igen.

”Der er nogle børnesygdomme indimellem og nogle nye problemstillinger ved at arbejde så meget hjemmefra, men dem finder vi løsninger på. Mine kolleger og jeg løser alle sager, som vi normalt gør. Vi sagsbehandler, laver erhvervsservice og dialogsøgninger, hvor iværksættere og virksomheder kan få vejledning til at komme videre med at få beskyttet deres opfindelse. Det foregår bare på distancen, og det skal man lige vænne sig til. Men det kan fint lade sig gøre, ” siger  Bjørn Lægdsgaard Helbo.

Han savner dog sine kolleger – både at kunne sparre med dem og også socialt. Derfor mødes de hver formiddag til en virtuel kop kaffe.

”Det er rigtig hyggeligt. Vi taler sammen, mens mine kollegers børn leger i baggrunden. Vi tager lige bordet rundt og får vendt forskellige udfordringer. Det er en god pause,” siger han smilende i telefonen.

Patent- og Varemærkestyrelsen behandler cirka 1600 indleverede patentansøgninger årligt.