Justering af tidsplan for opstart af patentdomstolen  

Publiceret 07-12-2022

Starten af ”sunrise-perioden” for patentdomstolen (og enhedspatentet), udsættes i to måneder for at tilgodese de fremtidige brugere, så de bedre kan nå at forberede sig på det høje IT-sikkerhedsniveau, der kræves for at kunne få adgang til patentdomstolens sagsbehandlingssystem.

Den oprindelige køreplan for patentdomstolen (UPC) forudså den 1. januar 2023 som begyndelsen på sunrise-perioden med en ikrafttrædelse af patentdomstolen den 1. april 2023. Men nu lægges der to måneder ekstra til den tidsplan. Der kræves nemlig et særligt højt IT-sikkerhedsniveau hos de fremtidige brugere, for blandt andet at få adgang til sagsstyringssystemet og for at kunne underskrive dokumenter i domstolens nye CMS-system.
 
Alt andet forberedende arbejde omkring UPC er på rette spor og i overensstemmelse med den tidligere offentliggjorte køreplan.
 
Blandt andet er der vedtaget sekundær lovgivning, UPC's dommere er blevet udnævnt, og uddannelsen af UPC-dommerne og administrative medarbejdere er i gang. Domstolens Præsidium er blevet dannet, og præsidenterne for både appeldomstolen og retten i første instans er blevet valgt og har startet deres embeder.
UPC's præsidium har desuden afsluttet samtalerne med kandidater til stillingerne som administrationschef og viceadministrationschef.
Derfor forventes det ikke, at der vil komme yderligere forsinkelser af UPC frem mod den 1. juni 2023.
 
Læs mere om kravene i den oprindelige nyhed fra UPC