Ny e-ansøgningsformular for EU-varemærker hos EUIPO

Publiceret 26-07-2022

Den 1. august 2022 lancerer EUIPO en ny elektronisk ansøgningsformular for EU-varemærker, som skal gøre ansøgningsprocessen mere brugervenlig og effektiv. Den nye e-ansøgningsformular har et nyt design, som giver bedre vejledning og er mere intuitiv. Ansøgningsprocessen bliver ligeledes nemmere med nye funktioner.

Med den nye e-ansøgningsformular bliver det muligt at importere oplysninger fra en tidligere EU-varemærkeansøgning eller national varemærkeansøgning til en ny EU-varemærkeansøgning, eksempelvis ansøgeroplysninger eller varefortegnelsen. Det bliver også nemmere at indsætte og søge efter varer eller tjenesteydelser til ens varefortegnelse, da søgefunktionen i harmoniserede termer er optimeret.

EUIPO har lavet et webinar om deres nye e-ansøgningsformular, hvis man er interesseret i en detaljeret gennemgang af nye funktioner og ændringer. Det er muligt at tilgå webinaret her.

Den nye e-ansøgningsformular skal erstatte to ud af de tre varemærkeansøgningsformularer hos EUIPO, nemlig femtrinsformularen og den avancerede formular. Det er forventningen, at dette skal være sket ved udgangen af november i år. 

Se flere nyheder