Patent og Varemærkestyrelsen leverer næstformand til patentdomstolens budgetudvalg

Publiceret 07-03-2022

Medlemmerne for den kommende domstols budgetkomité er netop blevet valgt for en treårig periode. Her skal Danmark repræsenteres af en medarbejder fra Patent- og Varemærkestyrelsen.

Arbejdet med at få de praktiske rammer på plads for den nye fælles europæiske patentdomstol er i fuld gang. Hvert af de 13 medlemslande har bidraget med én delegeret til den kommende patentdomstols budgetkomité, som man er valgt til at sidde i for en treårig periode. Den danske repræsentant, der i øvrigt er blevet næstformand for udvalget, er Theis Bødker Jensen, der til daglig arbejder som Chefkonsulent i Center for Politik, Jura og Internationalt arbejde hos Patent- og Varemærkestyrelsen.Budgetkomitéens arbejde vil blandt andet bestå af at udvikle og sætte rammerne for den økonomiske opstart og sidenhen for den økonomiske drift af patentdomstolen. En opgave, som vi er glade for at have bidraget aktivt til med faglig indsigt og kompetence, når det økonomiske arbejde omkring den nye domstol nu for alvor skal sættes i værk.  

Den midlertidige ikrafttrædelse af patentdomstolen startede den 19. januar 2022 og forventes at vare frem mod udgangen af 2022. Tyskland forventes senere i år at deponere sin ratificering af selve patentdomstolsaftalen, fire måneder herefter vil domstolsaftalen og patentdomstolen starte op for alvor. Det internationale navn for patentdomstolen er Unified Patent Court, som forkortes til UPC.

Læs mere om budgetkomiteens arbejde og deres første møde på hjemmesiden for patentdomstolen her