Nu kan du vælge sagsbehandlingstid for patent

Publiceret 13-12-2023

Når du fremover indleverer en patentansøgning hos Patent- og Varemærkestyrelsen, får du mulighed for at vælge, hvornår du vil modtage den 1. tekniske sagsbehandling. Du kan vælge, om det skal være 2-3 måneder, 5-6 måneder eller efter 9-10 måneder efter indlevering.

Der har længe været mulighed for at bede om fremskyndelse af 1. tekniske behandling efter indlevering af patentansøgninger hos Patent- og Varemærkestyrelsen. Hidtil har vi bestræbt os på at sagsbehandle indenfor 3 måneder fra indlevering, i stedet for 6-7 måneder, som er standard. Det ændrer vi nu lidt.

Flere af vores professionelle kunder ønsker nemlig, at de kan vælge at få svar på 1. tekniske behandling enten tidligere eller senere end vores standard. Fremover får du derfor mulighed for at vælge at modtage 1. tekniske behandling efter

·         2-3 måneder

·         5-6 måneder 

·         9-10 måneder.

Muligheden gælder uanset, om du indleverer via e-ansøgningsformularen, e-OLF eller på anden vis. 

Vælg sagsbehandlingstid ved indlevering eller senere
Den elektroniske ansøgningsformular er tilpasset, så du blot skal afkrydse, hvornår du ønsker at modtage 1. tekniske behandling. Der er forvalgt 5-6 måneder, så husk at ændre dette (via drop down menu), hvis du ønsker kortere eller længere sagsbehandlingstid.

Hvis du indleverer på andre måder end e-filing, for eksempel via e-OLF, skal du skrive i bemærkningerne på ansøgningsdokumentet, hvad du ønsker. Hvis du undlader dette, bliver sagsbehandlingstiden 5-6 måneder.

Hvis du ønsker at modtage resultatet af vores sagsbehandling efter kortere eller længere tid, end du først har angivet, kan du kontakte Kundeservice. Så justerer vi så vidt muligt.

Overvej dit valg
Der kan være mange grunde til at vælge en tidligere eller en senere sagsbehandling. Vær opmærksom på, at tidlig sagsbehandling betyder, at mindre af det materiale, som kan have betydning for sagens behandling, er blevet gjort offentlig tilgængeligt. Det betyder, at der senere kan dukke materiale op, som kan påvirke muligheden for at opnå patent.

Har du spørgsmål til ændringerne, er du velkommen til at kontakte Kundeservice.