Til dig, der søger patenttilskud: Husk at få lavet et IP-tjek

Publiceret 22-03-2023

Når erhvervsministeriets patentvoucherordning åbner den 17. april, kan du som lille- eller mellemstor virksomhed få tilskud til din patentansøgning. Et af kravene for at få del i puljen er, at din virksomhed skal have været gennem et IP-tjek. Det kan være en fordel at gøre allerede nu.

Da patentvoucherordningen åbnede i 2021, var interessen så stor, at Erhvervshusene havde udfordringer med at få kalenderne til at gå op på grund af stor efterspørgsel på at få lavet et IP-tjek. Derfor opfordrer vi til, at du allerede nu booker en tid til et gratis IP-tjek hos et erhvervshus.

Hvad er et IP-tjek?

Et IP-tjek er en samtale, hvor du i samarbejde med erhvervshuset kigger på den viden og de forretningspotentialer, der er i din virksomhed og de muligheder, der er for at beskytte virksomheden med IP-rettigheder. Formålet er at sikre, at du får kendskab til forskellige IP-rettigheder, så du kan træffe et valg om, hvordan du beskytter din virksomhed på et oplyst grundlag. Et IP-tjek kan altså under alle omstændigheder skabe værdi for din virksomhed, uanset om du i sidste ende får del i voucheren.

Det får du ud af et IP-tjek

Gennem et IP-tjek får du vejledning i, hvordan du ved hjælp af IP-rettigheder kan sikre din virksomhed fortsat vækst. Du får mulighed for at sparre om, hvordan du kan bruge IP-rettigheder bedst muligt fremadrettet med udgangspunkt i den situation, du befinder dig i og hvilke  visioner, du har for din virksomhed.

 

Læs mere om IP-tjek, og hvor du kan booke et

Læs mere om patentvoucheren