Er du klar til Brexit?

Brexit kan få betydning for dig, hvis din virksomhed har immaterielle rettigheder, der gælder i Storbritannien, eller dig, der ansøger om rettigheder, der får gyldighed i Storbritannien.

Der vil fx ske ændringer med dine eventuelle EU-varemærker eller EU-designs, men der vil ikke ske ændringer for dig, hvis du har europæiske patentrettigheder. Hvad du konkret skal være opmærksom på, kan du og din virksomhed få hjælp til.

Besøg Virksomhedsguiden eller den britiske IP-myndigheds hjemmeside
Virksomhedsguiden er én samlet indgang til hjælp og vejledning om opstart, drift og udvikling af din virksomhed. Virksomhedsguiden er sat i verden for at gøre det nemmere for iværksættere og virksomheder at få konkret hjælp samt at navigere i love og regler.

Virksomhedsguiden indeholder også konkret information om Brexit for virksomhederne. Her kan du bl.a. finde information om immaterielle rettigheder, og hvordan de enkelte typer rettigheder - varemærker, designs, patenter - er stillet i forbindelse med Brexit. Den hjælper dig også videre til relevante myndigheders hjemmesider, hvor du kan finde yderligere information.

Du kan finde artiklen om immaterielle rettigheder på Virksomhedsguiden her 

For mere detaljeret information om dine immaterielle rettigheder i Storbritannien efter den 1. januar 2020, henviser vi til den britiske IP-myndigheds hjemmeside her

Ring til Kundeservice
Du har også mulighed for at kontakte Patent- og Varemærkestyrelsens Kundeservice og få vejledning om Brexit og immaterielle rettigheder på telefonnummer 4350 8301 eller pvs@dkpto.dk indenfor styrelsens almindelige åbningstid. 

Se mere
Du kan læse mere på Udenrigsministeriets Brexit-hjemmeside og den engelske IP-myndigheds hjemmeside.