SMV-fond: Få tilskud til registrering af rettigheder

Med en registreret rettighed står du stærkt, når du skal beskytte din forretning. Den er dit bevis på, at du ejer retten til din idé, og den kan bruges, hvis andre ulovligt kopierer dig. I 2024 kan du få op til 4.500 EUR i tilskud fra SMV-fonden Ideas Powered for Business til din ansøgning om patent, varemærke- og designrettigheder.

SMV-fonden holder sommerlukket

Pr. 12. juli 2024 holder EUIPO lukket for ansøgninger til SMV-fonden. Fonden åbner igen for ansøgninger i starten af september 2024. 

Følg med i vores nyhedsbreve, hvor vi melder ud, når der er nyt om SMV-fonden. 

TILMELD NYHEDSBREV 

Om SMV-fonden Ideas Powered for Business

Europa-Kommissionen, EUIPO (European Union Intellectual Property Office) og nationale IP-myndigheder står bag SMV-fonden, som er en tilskudsordning, der har til formål at hjælpe små og mellemstore virksomheder (SMV’er) med at beskytte deres idéer med patenter, varemærker og design.

Fonden har et budget på ca. 21 mio. EUR i 2024. Du kan ansøge om tilskud fra den 22. januar 2024 og til midlerne er fordelt. Du skal være opmærksom på, at midlerne fordeles efter først-til-mølle princippet.

Praktisk information

Hvem kan søge om tilskud?

Du kan ansøge om tilskud, hvis din virksomhed opfylder EU's officielle definition på en lille eller mellemstor virksomhed (SMV). Det betyder, at du skal opfylde krav til antal medarbejdere, årlig omsætning eller årlig samlet balance.

 

Se SMV-definition

Hvad kan du søge om tilskud til?

Du kan ansøge om tilskud til forskellige udgifter i forbindelse med registrering af IP-rettigheder, fx ansøgningsgebyr for patent eller varemærkeregistrering. SMV-fonden har oprettet en række vouchers, der knytter sig til bestemte rettighedstyper. Vælg derfor den voucher, som passer til dit behov.

Se vouchers

Hvor meget kan du få i tilskud?

Du kan maksimalt få 4.500 EUR i tilskud i 2024. Hvor meget du kan få, afhænger af rettighedstypen. Du kan godt ansøge om tilskud til flere forskellige typer af rettigheder, og du behøver ikke at ansøge om varemærke, design og patent på samme tid.
 

Se tilskudsmuligheder

 

Er din idé en teknisk løsning?

Hvis du gerne vil gå på markedet med en teknisk løsning og evt. søge om patent, foreslår vi, at du starter med en Dialogsøgning hos os. Her får du hjælp af en ekspert til at søge i offentliggjorte opfindelser for at finde ud af, om der allerede er løsninger, der ligner din idé. Du og patenteksperten foretager sammen søgningen gennem dialog.

SMV-fonden refunderer 75 pct. af udgiften.

Læs mere om Dialogsøgning

Følg tre trin for at ansøge om tilskud

Sådan ansøger du

Trin 1: Ansøg om tilskud
 • Klik på "SMV-fond konto" på EUIPO's hjemmeside. Her skal du registrere dig og logge på. Find linket nedenfor.
 • Hav følgende dokumenter klar: 
  • Momscertifikat
  • Kontoudtog fra din virksomheds bank
 • Udfyld og indsend ansøgningsformular.
Trin 2: Få din tilskudsbevilling og dine vouchers
 • Når din ansøgning er godkendt, vi du modtage din tilskudsbevilling fra EUIPO. Det kan tage op til 15 arbejdsdage, fra du har indsendt din ansøgning.
 • Du modtager dine vouchers. Den skal aktiveres indenfor 2 måneder (forlængelse er mulig).
Trin 3: Betal for ydelser eller ansøgningsgebyr og anmod om tilskud

For at få refunderet din udgift, skal du ansøge om refusion, når du har betalt for ydelserne. Det gør du ved hjælp af den formular, der findes på din SME Fund-konto.

 • Send din anmodning om tilskud.
 • Du modtager en e-mail som bekræftelse på, at SMV-fonden har modtaget din anmodning.
 • Du kan herefter forvente dit tilskud udbetalt inden for 30 dage.

Har du spørgsmål?

Kundeservice er klar til at hjælpe dig, hvis du har spørgsmål til tilskudsordningen eller om rettigheder.

Ring på 4350 8301. Telefonerne er åbne mandag til torsdag kl. 09.00-16.00 og fredag kl. 09.00-15.00.

Skriv til kundeservice Bliv ringet op