Tilbageblik på IP-rettens Dag

Publiceret 18-12-2018

For sjette år i træk var Patent- og Varemærkestyrelsen og Sø- og Handelsretten værter for ekspertkonferencen IP-rettens Dag. Dagen bød på mange spændende diskussioner om, hvad fremtiden byder, og hvordan vi fremtidssikrer IP-systemet, så det bliver lettere at være virksomhed.

En af de mange udfordringer både erhvervslivet og IP-branchen står overfor er innovationshastigheden i Danmark og globalt. Den kommende varemærkelov og den nye lov om forretningshemmeligheder var derfor på dagsordenen på IP-rettens Dag, der begge skal imødekomme behovet for et fleksibelt og lettilgængeligt IP-system.

Med den nye lov om forretningshemmeligheder bliver det muligt at styrke beskyttelsen af forretningshemmeligheder på tværs af landegrænser og gøre det lettere for virksomheder at skabe sig et overblik over reglerne. Men hvad betyder det rent praktisk for virksomheder, der gør brug af loven om forretningshemmeligheder?

Der skal afsættes tid til at leve op til de nye krav i loven

Hos Chr. Hansen A/S er holdningen klar. At sikre, at man lever op til de nye krav i loven, er ikke en nem proces, der hurtigt fikses, men noget der bør afsættes tid til.

”Vi bliver nødt til at genbesøge den måde, vi håndterer erhvervshemmeligheder på. Kravene er blevet strammet, så selvom vi altid har håndteret erhvervshemmeligheder i vores virksomhed, skal vi se os selv efter i sømmene og være sikre på, at vi lever op til de nye krav” siger Iben Haasum, Senior Director, IPR & Licencing i Chr. Hansen A/S.

Tæt på 150 IP-interesserede deltog i IP-rettens Dag, der er årets største konference for branchen. Foruden faglige diskussioner byder dagen også på gode netværksmuligheder:

”Dette er forummet i Danmark til at møde IP-ansatte fra diverse brancher. Det, synes jeg, er alletiders netværksmulighed” - Morten Rosted, Vice President, Corporate Patents & Trademarks, H. Lundbeck A/S

Se videoen og hør også mere om, hvad advokat og partner i Plesner, Emil Jurcenoks, fremhæver i den nye lov om forretningshemmeligheder samt hvilke fordele, der er for en virksomhed som Danfoss A/S.