Sådan optimerer du din patentansøgning

Publiceret 23-05-2018

Du sparer tid og resultatet bliver bedre, når du aftaler et møde og præciserer din ide for os, inden vi går igang med behandling af din patentansøgning.

Har du indleveret en patentansøgning og har brug for at give os yderligere information, diskutere aspekter ved vores undersøgelse, eller har du spørgsmål til hvad eller hvordan vi undersøger? Så tag en dialog med os før vi begynder behandlingen.

Vi inviterer dig til at fortælle om din patentansøgning, før vi begynder at behandle den. Du kan forklare os vigtige ting om opfindelsen, og både du og vi kan have gavn af diskussionen i forløbet med din ansøgning. Og hvis du har spørgsmål til os, kan du straks få svar.

Når vi taler med dig, bliver vi bedre til at forstå din ansøgning. Vi kan fx have spørgsmål til visse tekniske eller funktionelle aspekter af din opfindelse eller til det sproglige indhold. Det er vigtigt, at du får mulighed for at give os din viden eller stille spørgsmål om forhold, der kan have betydning for patentansøgningen. Vi kan også få en bedre forståelse af dine forventninger til vores arbejde med ansøgningen.

Efter snakken kan vi også give et bud på, hvornår du får et resultat fra os.

Hvordan gør du?

Du kan ringe eller skrive til os og bede om et formøde. Du kan allerede bede om mødet, når du indleverer din ansøgning, men det kan også ske senere. Så laver vi en aftale med dig om form og tidspunkt for mødet.

Formen kan være lidt forskellig afhængig af dit ønske. Du kan komme på besøg i PVS, eller vi kan mødes på telefon eller til videomøde. 

Ring og aftal et møde med examiner. Det er en gratis service.

Tidslinje fra du indgiver ansøgning, til du modtager afgørelse. Fra du indgiver ansøgning til første behandling, går der ca 6 måneder. Du kan skrive til os og bede om, at vi fremskynder behandlingen. Det gør vi så efter 3 måneder. Du kan aftale et møde med examiner inden sagsbehandlingen går i gang. Den samlede ansøgningstid er i øjeblikket ca 30 måneder.