Succesfuld patentvoucherordning åbner igen til april

Publiceret 14-01-2022

Da Erhvervsministeriets patentvoucherordning åbnede sidste efterår, blev midlerne revet væk. Til april åbner ordningen for ansøgninger igen, og interesserede virksomheder kan derfor med fordel allerede nu få styr på de kriterier, der skal opfyldes for at kunne få del i puljen.

To minutter var, hvad det tog at rydde Erhvervsministeriets pulje til danske SMV’ers patentansøgninger, da den i første omgang blev lanceret den 8. november sidste år. Erhvervsministeren tilførte derfor yderligere 3,4 millioner kroner til 2021-ordningen, hvilket kom de mange virksomheder til gavn, som ellers ville have fået afslag.

Beskyt de gode idéer

Med patentvoucheren får flere danske virksomheder mulighed for at afsøge, om de kan styrke deres gode idéer med patent. Så står de stærkere, når de skal rejse kapital, og ikke mindst beskytte deres idéer bedre mod kopister.

Samtidig bidrager patentvoucheren til at skabe opmærksomhed på IP-området, hvilket forhåbentlig inspirerer endnu flere SMV’er til at få styr på deres rettigheder, så de sikrer deres position på markedet. På den måde er patentvoucheren en væsentlig del af Erhvervsministeriets IP-Handlingsplan der, bl.a. ved at belyse vigtigheden og værdien af IP-rettigheder, skal bidrage til øget vækst og flere arbejdspladser.

Book en tid til et IP-tjek

Den nye 2022-pulje åbner for ansøgninger første gang den 4. april og igen den 3. oktober. Det er allerede nu muligt at booke en tid til et IP-tjek hos de regionale erhvervshuse. IP-tjekket er et af de få trin, virksomheder skal igennem for at søge ordningen.

Læs mere om ordningen