Er idéen god?

Hvis du har fået en god idé, er det vigtigt at finde ud af, hvor god den egentlig er, og om nogen allerede har fundet på den før dig. Det lærer du, hvordan du kan gøre i videoen herunder.

For at finde ud af om din idé er unik, kan du bruge den information, der allerede er tilgængelig i databaser om opfindelser, teknik, varemærker og design, og forhåbentlig undgå at bruge tid og ressourcer på at udvikle noget, der allerede findes eller krænke andres opfindelser.

Du kan  bruge databaserne til at få inspiration til, hvordan du kan videreudvikle din idé ved at se på, hvad andre allerede har opfundet og måske derigennem blive inspireret til selv at opfinde noget unikt. Du kan selv søge i de eksisterende databaser, men de kan være komplekse, og mange vil derfor gerne have hjælp til at søge i dem. Du kan derfor købe dig til hjælp til det enten hos Patent- og Varemærkestyrelsen eller hos en privat IP-rådgiver.

Få hjælp til at søge

Du kan få hjælp til forskellige indledende eller overvågende undersøgelser, som går på tværs af rettighedsområderne. En af dem er en dialogsøgning.

En dialogsøgning giver dig et overordnet indblik i, hvad der allerede findes af opfindelser, varemærker eller designs. På den måde får du et godt grundlag til at vurdere, om du skal gå videre med din idé og evt. søge om patent, varemærke eller design.

Derudover kan du få hjælp til undersøgelser specifikt inden for de tre forskellige rettighedsområder.

Sådan søger du

Når du skal undersøge om din idé er ledig, kan du søge i databaserne. Det er en god idé at søge i rettigheder, der både gælder i Danmark og uden for Danmark, hvis du vil være sikker på, om din idé er ledig. Der kan nemlig findes rettigheder i udlandet, der kan spærre for din idé, selvom den er ledig i Danmark.

Søg i Europa

Find ud af hvilke rettigheder, der er registreret i Europa.

Søg Internationalt

Find ud af hvilke rettigheder, der er registreret internationalt.

Søg i Danmark

Find ud af hvilke rettigheder, der er registreret i Danmark.