Patent- og Varemærkestyrelsen lancerer MitPVS

Publiceret 04-04-2019

Ny skræddersyet hjemmeside tager det første spadestik til at gøre brugen af patent-, varemærke-, og designsystemet mere brugervenligt. Siden tilbyder rådgivere og IP-professionelle en personlig indgang til universet af immaterielle rettigheder.

Patent- og Varemærkestyrelsen går nu i luften med et dugfriskt digitalt værktøj under navnet MitPVS. Og netop navnet er ikke tilfældigt. Tanken med MitPVS er at gøre det muligt for rådgivere og IP-professionelle at skræddersy sidens opbygning og funktioner, så den er tilpasset deres behov: Arbejder du kun med varemærker, kan du sortere alt andet fra, som ikke er relevant. Omvendt er det muligt at fremhæve og prioritere de funktioner, der har den største relevans.

Den nye side er blot det første spadestik i konstruktionen af platformen, som udvikles dynamisk og betegnes derfor som en betaversion. Der vil løbende blive tilføjet nye funktioner i takt med, at Patent- og Varemærkestyrelsens understøttende it-processer udvikles.

”Det er glædeligt, at vi med MitPVS nu kan tilbyde en brugervenlig side til den gruppe af vores kunder, der har efterspurgt en lettere indgang til vores systemer. Den er en vigtig milepæl på vores digitale rejse mod at indfri de forventninger, vores omgivelser med god grund har til os på dette område,” siger John Jensen, vicedirektør i Patent- og Varemærkestyrelsen.

Brugerne er medskabere af siden

MitPVS er udviklet sammen med flere af vores kunder. IP-administrator Stine Nørgaard har ydet en stor indsats som testbruger af MitPVS:

”MitPVS er et glimrende værktøj til os, der bruger tjenester fra Patent- og Varemærkestyrelsen hver dag. Tidligere når jeg åbnede min browser havde jeg en lang liste af links i min favoritlinje. Nu kan jeg nøjes med at have MitPVS åben. Det gør mit arbejde lettere,” siger Stine Nørgaard.

Der har vist sig mange fordele ved at inddrage brugerne i udviklingsarbejdet, og det har blandt andet betydet, at MitPVS i sin nuværende version indeholder flere funktionaliteter end oprindeligt planlagt. Samtidig sikrer brugerinddragelsen, at vi i udviklingsarbejdet har vedvarende fokus på, at løsningerne skal spare tid for brugerne. Når du eksempelvis ansøger om patent, varemærke eller design gennem MitPVS, kan du nøjes med at indtaste navnet på en virksomhed, hvorefter siden udfylder resten med cvr-data automatisk.

Desuden husker MitPVS dine valg og handlinger fra gang til gang, også selv om du lukker MitPVS. På den måde kan du fortsætte dit arbejde, hvor du slap, og få hurtig adgang til de dokumenter og søgninger, du bruger ofte.

Der er således flere gevinster ved denne form for udviklingsforløb, og planen er derfor, at den videre udvikling af hjemmesiden også fremover inddrager brugerne, så de bedste løsninger bliver fundet og udviklet 

Opdatering: MitPVS er lukket

Vi har i stedet skabt et miljø, hvor vi har samlet værktøjer, ansøgningsveje, lovgivning, serviceydelser og relevante links, så du har hvad du skal bruge samlet et sted. Du finder siden under menupunktet 'Til rådgivere'.

Besøg siden