8 tips & tricks: Når du søger patent i Brasilien

Publiceret 21-08-2019

I september 2018 indgik Danmark et formelt 3-årigt samarbejde med Brasiliens pendant til Patent- og Varemærkestyrelsen, INPI, med henblik på at lette sagsbehandlingen inden for patentansøgninger. I den anledning giver patent examiner Gislaine Zulli fra INPI otte tips og tricks til danske virksomheder, der ønsker at søge patent i landet.

  1. INPI kræver, at en udenlandsk baseret ansøger skal være repræsenteret af en brasiliansk patentadvokat. Dette gælder ikke kun ved ansøgningen, men gennem hele processen.
  2. INPI sender ingen e-mail eller breve til ansøgerne under processen. Al kommunikation foregår via "IP Gazette", som offentliggøres en gang om ugen (tirsdag). Du får adgang til IP Gazette via INPIs hjemmeside.
  3. INPI behandler kun ansøgninger på portugisisk, hvilket betyder, at hele ansøgningen skal oversættes.
  4. INPI kræver dokumentation for overdragelsen, hvis ansøgerens navn i det prioriterede dokument ikke stemmer overens med navnet på den nationale brasilianske ansøger. Det kan for eksempel være en erklæring fra den oprindelige indehaver.
  5. Hvis du ønsker en hurtigere behandling af din ansøgning, kan du ansøge om en af ​​de tilgængelige prioriterede modeller. Grønne patenter, mikrovirksomheder, små virksomheder, videnskabelige og teknologiske institutioner er nogle eksempler.
  6. Hvis du ønsker at få en foreløbig udtalelse om patenterbarheden af ​​din ansøgning i Brasilien, kan du udfylde en formular hos INPI ligesom den tilsvarende i Danmark.
  7. Brasilien og Danmark har en PPH-aftale, der dækker tekniske områder som maskinteknik, belysning og opvarmning.
  8. PPH fører til en hurtigere sagsbehandling af højere kvalitet og medfører færre omkostninger for virksomheden.

PVS's aktiviteter i Brasilien finansieres af Udenrigsministeriets sektorstøtteprogram.