Opfindelser der gør din festival bedre: LaPee

Publiceret 05-07-2019

Festival er meget mere end koncerter, lunkne dåseøl og solbrændte skuldre, for når mennesker er stimet sammen på få kvadratmeter, opstår der naturligvis problemer. LaPee bekæmper ikke kun uligheden mellem køerne; de kæmper for lighed mellem kønnene.

Du gjorde det. Du overlevede fire dage med alkohol, en kostplan fra madpyramidens absolutte top og ren og skær vilje. Det eneste, som står tilbage, er finalen og højdepunktet på festivalen, for om en halv time går hovednavnet på scenen. Og så er det, at katastrofen indtræffer: Naturen kalder. Køen til dametoilettet er som altid alenlang, og du står over for det urimelige valg: Enten går du glip af begyndelsen af koncerten, eller også smider du blufærdigheden fra dig og sætter dig på hug opad hegnet. For imens urinaler til mænd har eksisteret i mange årtier, så har den kvindelige pendant ladet vente på sig, selvom det fysiologiske behov for at tisse ikke differentierer mellem kønnene.

Et lyserødt pissoir for kvinder

De to opfindere og medstiftere af LaPee, Alexander Egebjerg og Gina Perier, har opfundet et lyserødt pissoir for kvinder, som ikke kun løser det konkrete problem med at tømme blæren, opfindelsen bekæmper også uligheden mellem kønnene: ”Kvinder har jo ikke de samme muligheder som mænd. Sådan noget som muligheden for at få tømt sin blære bliver faktisk et eksempel på, at mænd og kvinder ikke er ligestillet i det offentlige rum. Her er der stadig forskelsbehandling af kønnene,” har Gina Perier udtalt til Politiken.