80-årig spanier løb med hovedpræmien til European Inventor Award

Publiceret 27-06-2019

Europas bedste opfindere var samlet i Wien i sidste uge for at fejre innovationen og hylde årets bedste opfindelser.

Hovedpræmien – lifetime achievement award - gik i år til 80-årige Margarita Salas Falgueras fra Spanien. Med sin banebrydende måde at kopiere DNA-spor på, har hun været med til at ændre den biokemiske verden, hvor hendes teknik bliver brugt i alt fra retsmedicin til arkæologi. Falguera har forsket og undervist de sidste 50 år på instituttet, Centro de Biología Molecular Severo Ochoa, og har tjent 6,6 mio. euro på patentet alene i royalties.

”Entreprenørskab er afgørende, hvis Danmark og resten af Europa skal bevare vores stærke position i den globale konkurrence. Jeg var glad for at deltage i prisuddelingen og hylde de mange kreative entreprenører, der alle har udvist mod og vedholdenhed i at gøre en forretning ud af deres idé,” siger direktør i Patent- og Varemærkestyrelsen Sune Stampe Sørensen. Han peger samtidig på, hvilken betydning patentsystemet har for at iværksættere kan udleve deres fulde potentiale.

”Patentsystemet spiller en afgørende rolle i iværksætteres fremtidige finansielle kapacitet og internationale præstationer. Sidste år var Danmark flot repræsenteret med to nomineringer, men selvom ingen danske iværksættere er nomineret i år, er Danmark blandt de førende lande, når det gælder patentaktivitet. Jeg håber, at denne pris inspirerer endnu flere til at følge trop, da vi stadig ser et uudnyttet potentiale blandt danske iværksættere og virksomheder.

Læs mere om begivenheden og de andre finalister her.