Beviser fra internettet: Nyt udkast til fælles praksis

Publiceret 27-03-2019

Det kan være en jungle at finde rundt i kravene til bevismateriale, når det gælder udskrifter fra hjemmesider, sociale medier og apps. Hvordan fremlægger man bevis for, om et design har været offentliggjort på internettet - og hvornår?

For at imødegå denne udfordring, er konvergensprojektet CP10, Criteria for Assessing Disclosure of Design on the Internet, blevet sat i søen for at give gode råd og anbefalinger til både brugere og kontorer. Projektet omhandler, som titlen siger, kriterier for vurdering af, hvornår et design kan anses for at være offentliggjort på nettet.

Første praksisdokument er nu klar

Arbejdsgruppen på projektet har nu udgivet første udkast til et fælles praksisdokument blandt EU-landene. Dokumentet indeholder bl.a. anbefalinger til, hvordan dokumentation fra internettet udformes, hvordan datoen for offentliggørelsen af et design kan etableres, og hvilke særlige omstændigheder, der gør sig gældende i forhold til forskellige typer kilder på nettet. Dokumentet er interessant for alle, som skal bevise, hvad der har været vist på hjemmesider, sociale medier og apps, samt hvornår det har været vist.

Anbefalingerne kan også være relevante i varemærkesager, når der f.eks. skal fremlægges bevis for opfyldelse af brugspligt eller indarbejdelse.

Dokumentet er åbent for kommentarer fra alle interesserede og findes på det europæiske varemærke- og designnetværks hjemmeside tmdn.org.

Patent- og Varemærkestyrelsen deltager i arbejdsgruppen, som består af repræsentanter fra kontorerne i 6 lande, EUIPO, EPO, INTA, ECTA og Business Europe.