IPR systemet – succes eller forfald?

Publiceret 18-09-2019

IP-rettens Dag 2019 står for døren. I år stiller vi skarpt på diskussionen om, hvem IPR systemet er til gavn for. Antallet af ansøgninger om IP-rettigheder er på sit højeste niveau nogensinde, og det tvinger virksomhederne til at finde alternative veje, når de skal beskytte deres rettigheder.

Virksomheder registrerer IP-rettigheder som aldrig før. I løbet af de seneste otte år er antallet af varemærkeansøgninger globalt mere end fordoblet, og patentområdet følger udviklingen og tegner sig for en stigning på 70 procent.

Selvom rettigheder synes at være guld værd for virksomheder, har medaljen også en bagside.

Virksomheder skal navigere i et hav af rettigheder, og det påvirker især spillere, som ikke er så erfarne med strategisk brug af IPR.

Retssystemet presses fra flere kanter

I takt med at antallet af sager ved domstolene stiger, øges tidsforbrug og udgifter for virksomheder, og flere overvejer alternative former for konfliktløsning. Det kan have betydning for udviklingen af praksis.

Håndhævelse og forebyggelse af krænkelser vil også tage nye former. Samarbejde med kunder, leverandører, partnere og distributører vil spille en stadig større rolle i forhold til virksomheders muligheder for at fastholde stærke markedspositioner.

På IP-rettens Dag 2019 ser vi nærmere på, hvilken betydning IPR systemernes voksende popularitet har på flere forskellige områder. Vi lægger ud med det globale perspektiv og stiller derefter i en paneldebat skarpt på de IPR udfordringer, som små virksomheder i Danmark står overfor.

Vi ser nærmere på konfliktløsningsformerne mediation og mægling, idet vi hører om muligheder og konsekvenser i forhold til praksis. Og så debatterer vi alternativer til traditionelle former for håndhævelse af IPR.

Vi glæder os til at se dig på IP-rettens Dag 2019. Se programmet og tilmeld dig.