Fælles arbejdsplan for det dansk-indiske IP-samarbejde er skudt i gang

Publiceret 03-11-2020

Direktør ved Patent- og Varemærkestyrelsen Sune Stampe Sørensen mødtes i dag virtuelt med direktøren for det indiske IP-kontor O.P Gupta. På mødet underskrev Danmark og Indien en fælles arbejdsplan for samarbejdet om at styrke beskyttelsen af immaterielle rettigheder i Indien.

Workplan signed

Arbejdsplanen er sidste led i formaliseringen af Danmarks og Indiens samarbejde, som blev lanceret den 26. september 2020 ved underskrivelsen af et Memorandum of Understanding (MoU). I fællesskab vil Danmark og Indien arbejde sammen om at styrke mulighederne for at beskytte og håndhæve danske og indiske virksomheders immaterielle rettigheder.

Arbejdsplanen, der i dag blev underskrevet, uddyber de områder, som Patent- og Varemærkestyrelsen over de kommende år vil samarbejde med de indiske myndigheder om at forbedre. Samarbejdet omfatter tre overordnede temaer, herunder 1) sagsbehandling og registrering af patenter, varemærker og design, 2) håndhævelse af IPR og anvendelse af IP-systemet samt 3) kommercialisering af IP.

”Vi kan nu for alvor gå i gang med samarbejdet, og det ser vi meget frem til. De kommende år vil vi i et tæt samarbejde udveksle viden og dele vores erfaringer med at opbygge et robust IP-system. Vi vil på den måde arbejde for at skabe endnu mere innovation og økonomisk vækst,” siger direktør ved Patent- og Varemærkestyrelsen, Sune Stampe Sørensen.

Støtter op om det grønne strategiske partnerskab
Samarbejdet understøtter det grønne strategiske partnerskab mellem Danmark og Indien, som blev indgået den 28. september 2020 mellem Statsminister Mette Frederiksen og Premierminister Narendra Modi.

Patent- og Varemærkestyrelsen vil i samarbejde med andre centrale aktører bidrage til at styrke samarbejdet om grøn omstilling og grøn innovation mellem Danmark og Indien gennem bedre rettighedsbeskyttelse for grønne virksomheder og bedre udnyttelse af IP-systemet.