Pas på falske opkrævninger

Publiceret 19-04-2021

Antallet af svindlere, der sender falske fakturaer, vokser år for år. Patent- og Varemærkestyrelsen giver en række gode råd, alle virksomheder med fordel kan følge for at undgå at blive ofre for svindlen.

Falske fakturaer er et stigende problem. Flere og flere virksomheder modtager falske fakturaer fra svindlere, som udgiver sig for at være Patent- og Varemærkestyrelsen eller andre officielle IP-myndigheder. Svindlerne bliver desværre mere og mere udspekuleret i deres anstrengelser for at efterligne myndighederne, både i deres visuelle og sproglige udtryk.

Patent- og Varemærkestyrelsen opfordrer derfor alle virksomheder til at være påpasselige med, hvem de overfører penge til.

Gode råd, hvis du er i tvivl:

  • Læs det med småt.
  • Sammenlign beløbstørrelsen på fakturaen med Patent- og Varemærkestyrelsens officielle prisliste. Hvis beløbene ikke stemmer overens, bør du være påpasselig.
  • Undersøg, om betalingsoplysningerne er identiske med Patent- og Varemærkestyrelsens. (PVS’ kontonummer: 0216-4069056296). Se vores betalingsmetoder.
  • Undersøg, om virksomheder, der opkræver dig penge, er på de internationale myndigheders lister over virksomheder, der udsender falske fakturaer. Listerne finder du på EUIPO’s, WIPO’s og EPO’s hjemmesider.