Henriette Vængesgaard Rasch bliver ny varemærkechef

Publiceret 01-06-2021

Den nye chef for Patent- og Varemærkestyrelsens enhed for varemærker og designrettigheder er fundet.

Vicedirektør John Jensen byder Henriette Vængesgaard Rasch velkommen som ny varemærkechef.

Den 1. juni er Henriette Vængesgaard Rasch tiltrådt stillingen som varemærkechef og skal bidrage til fortsat at styrke det nære samarbejde med styrelsens kunder og samarbejdspartnere.

”Vi har søgt efter en faglig dygtig og kundeorienteret leder, og det har vi fundet i Henriette. Hun har en stærk profil, en dyb indsigt i immaterielle rettigheder og mange års erfaring fra IP-branchen. Jeg glæder mig meget til at få hende med godt om bord,” siger John Jensen, der er vicedirektør i Patent- og Varemærkestyrelsen.

Den 53-årige jurist kommer fra en stilling som rådgiver hos Plougmann Vingtoft A/S. Hun har desuden en fortid som rådgiver og partner hos AWA A/S og har tidligere været ansat i Patent- og Varemærkestyrelsen.

Hun ser frem til at synliggøre værdien af rettigheder og skabe værdi for dansk erhvervsliv.

”Vi står midt i en tid, hvor vi skal genstarte Danmark og få virksomheder godt i vej efter en tid med corona, og her er det vigtigt, at flere får styr på deres rettigheder. Sammen med det stærke hold i Patent- og Varemærkestyrelsen glæder jeg mig til at skærpe styrelsens profil og bedst muligt hjælpe dansk erhvervsliv med at beskytte og få mest muligt ud af deres idéer,” siger Henriette Vængesgaard Rasch.

FAKTA
Blå bog: Henriette Vængesgaard Rasch

  • Født i 1968
  • Uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 1994
  • Samme år blev hun ansat som fuldmægtigt i Erhvervs-og Selskabsstyrelsen
  • Hun har siden også arbejdet i Færdselsstyrelsen, Patent- og Varemærkestyrelsen, Awa Law Advokatanpartsselskab og AWA A/S, hvor hun også har været personaleleder.
  • Hun har sideløbende gennemført gennemførte et lederuddannelsesforløb på MBA-niveau
  • Siden 2018 har hun været rådgiver hos rådgiver hos Plougmann Vingtoft A/S.
  • Den 1. juni tiltræder hun stillingen som varemærkechef i Patent- og Varemærkestyrelsen