Ny podcast: Hvordan sikrer du din gode idé, så dit hårde arbejde ikke går til spilde?

Publiceret 17-01-2022

Fuldmægtig hos Patent- og Varemærkestyrelsen Kirsten Kjaer Scott medvirker i et afsnit af Vækstfondens podcastserie ’Sæt i gang’. Afsnittet dykker ned i, hvordan du søger om rettigheder, når du starter virksomhed, men også hvad du gør, hvis din idé allerede er på markedet, og du endnu ikke har styr på rettighederne.

 Forestil dig, at du har fået en god idé. Det er en idé, der med sikkerhed kommer til at revolutionere branchen og erobre markedet. Du har arbejdet med idéen i månedsvis, du har fundet på et godt navn og videreudviklet på den. Endelig er du klar til at lancere. Men så viser det sig, at der også er anden, der har fået samme idé, og den allerede er lanceret.

Sådan lyder podcastens indledning, der illustrerer en af de situationer, du kan havne I som iværksætter, hvis du ikke har taget stilling til dine IP-rettigheder.

I podcasten giver Kirsten Kjaer Scott dig råd til, hvordan du undgår at havne i den situation. Hun guider dig gennem, hvad IP-rettigheder er, hvordan du søger dem, og hvordan det styrker din forretning:

”Når du har en IP-rettighed, viser du, at du beskytter din idé og tænker langsigtet. Det er noget af det, vi oplever, at investorer kigger efter, og derfor øger sandsynligheden for en investering”, siger hun afslutningsvis.  

Hør hele afsnittet