Ny måling tager temperaturen på innovation på tværs af verdens lande

Publiceret 06-10-2022

Schweiz, USA, Sverige, Storbritannien og Holland er verdens mest innovative økonomier. Det viser Global Innovation Index, der måler 132 lande på deres innovationskraft.

Flagskibet inden for innovationsrapporter, Global Innovation Index, har netop kåret den absolutte elite, når det kommer til innovation. Schweiz, USA, Sverige, Storbritannien og Holland er verdens mest innovative økonomier, mens Danmark fortsat befinder sig inden for top 10 trods et mindre fald fra en 9. plads i 2021 til en 10. plads i 2022.

Tidligere har andre undersøgelser påpeget, at Danmark har haltet efter i forhold til at få nok ud af investeringer i innovation, men på det parameter går det ifølge WIPO’s nye rapport fremad. Danmark er her gået en plads frem fra en 11. plads sidste år til en 10. plads i år. 

Samlet set peges der i rapporten på, at forskning, udvikling og andre investeringer, der driver den verdensomspændende innovative aktivitet, fortsatte med at blomstre i 2021 på trods af covid-19-pandemien. Dog haltede det i nogen grad med at få kommercialiseret innovationsinvesteringer.  

Læs hele undersøgelsen her