Årets mest læste artikler 2022

Publiceret 04-01-2023

I 2022 faldt dommen på karamelkrigen mellem MUMS! og Dumle. Det blev vores mest læste nyhed sidste år. Her får du en hurtig opfriskning af de mest læste artikler fra året og mulighed for at læse dem, du måske overså.

1. Karamel-krig: MUMS! vinder over Dumle i retten

En strid i slikbranchen er endt med, at Spangsberg Chokolade fortsat kan sælge og markedsføre deres slikkepind MUMS!. Sagen bør give anledning til, at virksomheder tjekker, om deres produkter er beskyttet godt nok, lyder det fra Patent- og Varemærkestyrelsen.

2. Luksusbaby: Fra stuegulv til millionbrand på rekordtid

Konkurrencen er benhård, når det kommer til børnemode. Men med tvillinger på armen sprang Ann-Louise Christine Aasted alligevel ud som iværksætter og lavede sin egen webshop med luksus børne-tøj. 16-timers kundeservice, afsending af pakker til kl. 19 og personlige hilsner til alle kunder, blev op-skriften til at skabe et yderst værdifuldt brand, der er afgørende at beskytte.

3. Fire powerfulde opfindelser skabt af kvinder

I anledning af Kvindernes Internationale Kampdag har vi gravet i patentlitteraturen og fundet forskel-lige opfindelser, der på hver sin måde har beriget samfundet: Både fra de mere lavpraktiske opfindel-ser til den helt store, der har dannet fundament for en af Danmarks største virksomheder.

4. Det er muligt at skabe en sund forretning, uden det behøver at være på bekostning af klimaet

Med hjerte og ildhu stiftede iværksætter Katrine Lee Larsen virksomheden Copenhagen Cartel, der blandt andet producerer bæredygtigt badetøj og har en vision om at forene klima og forretning. En vision, som varemærket spiller en stor rolle i at opnå. 

5. Fra ”gakket” start up til Gazelle: ”Vores varemærke er hele vores forretning”

Makkerparret Hans Fogh og Lars Malmborg ønskede at revolutionere cykelbranchen. I slutningen af 2021 modtog de en Gazelle-pris, fordi de har fået stablet en forretning på benene, der vækster og er i fortsat fremgang. Hvis ikke de havde beskyttet deres brand, var de aldrig nået dertil. 

Modtag nyhederne direkte i din inbox:

Tilmeld nyhedsbrev

Nyhedsbrevsliste: