Forundersøgelse af mærke i Danmark

Andres varemærker og navne kan let sætte en stopper for, at du kan få dit produkt eller din ydelse på markedet. Med en forundersøgelse af mærke i Danmark får du et bedre overblik over disse mærker og navne, så du nemmere kan undgå at komme i konflikt med dine konkurrenter/andre aktører på det danske marked. På den måde sparer du både besvær og penge.

Hvorfor vælge en forundersøgelse af mærke i Danmark?

Du kan bruge undersøgelsen til at vurdere dine muligheder for at være på markedet. Det kan være relevant i forbindelse med finansiering og investering i din markedsføring. Og så kan resultaterne måske også i sig selv give inspiration til videreudvikling af dit mærke.

Fordele ved en forundersøgelse af mærke i Danmark

  • Du får et bedre overblik over andre varemærker, virksomheds- og personnavne, der kunne ligne dit mærke inden for din branche
  • Du får oplysning om alle identiske mærker både i og uden for din branche
  • Du får hjælp til selv at vurdere, om det vil være muligt at opnå en beskyttelse af dit mærke
  • Du får svar allerede efter fem arbejdsdage

Hvad er en forundersøgelse af mærke i Danmark?

Vi foretager en undersøgelse af ord og/eller tal i dit mærke. Hvis disse er kombineret med et logo, undersøger vi kun logoet, når dette er specifikt aftalt. Vi foretager undersøgelsen af dit mærke ved at søge i en lang række databaser med rettigheder, der gælder i Danmark. Her søger vi efter varemærker, der er identiske med og/eller som kunne ligne dit mærke, og som har gyldighed i Danmark. Når vi undersøger, om andre varemærker ligner dit, tager vi udgangspunkt i en råliste over andre mærker, som vores system har udvalgt. For at spare dig tid har vi sorteret irrelevante mærker fra. Vi søger også efter identiske virksomheds- og personnavne.

Resultatet af undersøgelsen får du i en rapport fra os. Den indeholder bl.a. en liste over de varemærker, vi har fundet. Du får også udskrifter af de nævnte varemærker og oplysninger om de fundne virksomheds- og personnavne. Vi foretager ikke den endelige vurdering. Du skal selv vurdere, om de mærker og navne, vi har fundet, er en hindring for, om du må eller vil bruge dit mærke. Derfor får du også en vejledning, du kan bruge, når du vurderer undersøgelsens resultat.

Undersøgelsen omfatter ikke de mærker, der bliver brugt uden at være registrerede, selvom de kan være en hindring for dit mærke.

Hvis du vil forhindre andre i at bruge dit varemærke, er det en god ide at få dit mærke registreret. Du skal være opmærksom på, at du ikke får registreret dit varemærke ved at få lavet en Forundersøgelse af mærke i Danmark. Ønsker du at søge dit varemærke registeret, skal du indlevere en varemærkeansøgning til os.

Pris og levering

Det tager normalt fem arbejdsdage at få lavet en Forundersøgelse af mærke i Danmark.

Prisen afhænger af hvor mange vare- og serviceklasser, du skal have undersøgt.

Se timepriser

Se salgs- og leveringsbetingelser

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål eller kommentarer er du altid velkommen til at kontakte kundeservice. Vi tager gerne en snak med dig om dine muligheder, og hvordan du kommer videre - evt. med hjælp fra en rådgiver.

Ring til kundeservice på: 4350 8301

Kontakt kundeservice