Få tre gode råd fra iværksætteren Johan Bülow

Publiceret 10-12-2020

Johan Bülow er for mange arketypen på en iværksættersucces. Med sin lakridschokolade har Johan Bülow for længst slået sig selv fast som en af landets mest fremtrædende iværksættere. Rejsen dertil har dog kostet ham unødigt på bundlinjen, da han ikke fik rettigheder til sin idé i tide.

Foto fra film produceret af Patent- og Varemærkestyrelsen.

Som iværksætter og start-up er tjeklisten alenlang, og for mange betyder det, at beskyttelse af virksomhedens kerneprodukt eller varemærke ikke bliver prioriteret i tiderettidigt. Hvis dit produkt er attraktivt og opnår succes, kan konsekvensen nemlig være, at andre får øje på det og kopierer det. I sidste ende kan det ramme din virksomhed hårdt på omsætningen.

Netop dette oplevede Johan Bülow, da en stor multinational koncern øjnede chancen for at tjene penge på den bornholmske lakridssucces. Det har ramt både bundlinje og den professionelle stolthed hos iværksætteren. I dag har virksomheden gennemgået en rebranding og har både varemærkeregistrering og designbeskyttelse i orden. Få Johan Bülows tre gode råd her:

Ikonisér dit brand fra start
Prioritér at få dit varemærke registreret fra start af. Det giver dig mulighed for at styrke dit brand – og gør det til dit helt eget – uden at andre kan snylte på din idé eller underminere dit image.

Vil du vide mere om, hvad du kan beskytte som varemærke? Læs mere her.

Sørg for, at dine kunder ikke forveksler dit produkt med en kopi
Immaterielle rettigheder er ikke altid top-of-mind, når du er iværksætter og har travlt med at få bygget din forretning op, men du bør tænke på slutbrugeren af dit produkt. Det er grænseoverskridende at modtage klager fra kunder, som tror, at de har købt dit produkt, når det i virkeligheden er nogen, som efterligner dig. Brug det som motivation til at få registreret dine rettigheder.

Du kan også søge efter varemærker, der allerede er registreret, så du ikke risikerer at krænke andre. Læs mere her.

Lad ikke snebolden rulle – du betaler selv prisen
Når man ikke får beskyttet sine rettigheder fra start, ruller snebolden, og man opdager først sin manglende beskyttelse, når det er for sent. Hvis du har styr på dine rettigheder og andre krænker dig, har du bedre mulighed for at få erstatning.

Du kan ringe til Patent- og Varemærkestyrelsens hotline om kopivarer, hvis du mener, at du er blevet kopieret. 

 

Hør Johan Bülows historie her