Kampagne: Undgå kopivarer, når du handler online

Publiceret 11-12-2020

Patent- og Varemærkestyrelsen har i forbindelse med den store julehandel lanceret en kampagne på de sociale medier mod kopivarer. Kampagnen giver gode råd og minder forbrugerne om, at det kan gå galt på flere måder, hvis man køber falske varer.

De fleste af os kan have svært ved at afslå et godt tilbud. Forførende lave priser kan lokke selv de bedste. Men i mange tilfælde er tilbuddet for godt til at være sandt. Kopivarer er nemlig et stort problem, og selvom du gør dit for at vige uden om de falske produkter, så skal du fortsat være opmærksom. Det kan nemlig være svært at se forskel på en ægte og uægte varer, når man handler online. Producenter af kopivarer bliver stadig mere professionelle, så det kan være svært at genkende en kopivare. Tidligere var det mest luksusvarer som blev ulovligt kopieret - f.eks. tasker, ure og solbriller. I dag forfalskes alle typer varer. Også kosmetik, legetøj, madvarer, medicin, elektronik og reservedele til biler.

Patent- og Varemærkestyrelsen har derfor op til den store julehandel lanceret en kampagne på de sociale medier, der skal gøre forbrugerne opmærksom på problemerne med kopivarer. 

Du kan se kampagnen her, og vil du hjælpe os med at dele det vigtige budskab, er du velkommen til at dele og like opslagene, så vi når ud til flest mulige.

Kopier kostede næsten Bulbul butikken

Kopier af Bulbuls design ramte virksomheden på både omsætning og renommé, indtil de tog sagen i egne hænder.

Se videoen her på Facebook
Se videoen her på LinkedIn

Reyhan fik en allergisk reaktion

Reyhan købte, uden at vide det, en kopivare, som gav hende en allergisk reaktion.

Se videoen her på Facebook.
Se videoen her på LinkedIn.

Julekort til lille Sofie fra Narkokartellet

Videoen opfordrer forbrugere til at styre uden om kopivarerne, når de julehandler på nettet og gør opmærksom på, at organiserede kriminelle står bag det meste af salget af kopivarer.

Se videoen her på Facebook.
Se videoen her på LinkedIn.

Kopier under juletræet

Videoen opfordrer forbrugere til at styre uden om kopivarerne, når de julehandler på nettet og gør opmærksom på at kopivarer kan udgøre en sundheds- og sikkerhedsrisiko.

Se videoen her på Facebook.
Se videoen her på LinkedIn.

Alle videoer linker ind til hjemmesiden www.jegvælgerægte.dk med tips til, hvordan man kan undgå kopivarer, når man handler på nettet, samt 6 gode grunde til at vælge ægte varer. Hjemmesiden drives af de 12 myndigheder i Ministeriernes Netværk mod IPR-krænkelser, som samarbejder tæt om at bekæmpe kopivarer. 

Kampagnen er finansieret af EUIPO (Den Europæiske Unions Kontor for Intellektuel Ejendomsret).

Læs også: Black Friday: Færre danskere vælger kopivarer, når de handler