Tre ”grufulde” Halloween-opfindelser

Publiceret 31-10-2022

Det er ikke kun store, højteknologiske opfindelser, der kan patenteres. Ofte kan det være fordelagtigt at tænke over sine rettigheder, selvom man sidder med en lille idé, der er startet på hobbyplan. Vi har været i patentlitteraturen for at vise tre bud på lavpraktiske opfindelser, der klæder dig godt på til Halloween.

Patentlitteraturen består ikke kun af støvede dokumenter og indviklede opfindelser. Her finder man alt fra sjove påfund, der er søgt patent på, til store banebrydende løsninger, der er endt som globale succeshistorier.

Innovative hoveder tænker altid nyt, og også i forbindelse med Halloween er der lavet opfindelser, der er søgt beskyttet mod kopiering ved hjælp af patenter. Her kommer de tre bedste:

 

Opfindelse #1: Græskartænder

Du kender det nok. Du har slæbt de tunge, orange græskar hjem og nu skal familien samles om at udskære de mest uhyggelige ansigter. Køkkenkniven er ikke skarp nok, så ansigtet får ikke de træk, du havde håbet på, men værst af alt: Det skaber ikke den uhygge, du havde drømt om. Det må den amerikanske opfinder, Robert Block Conner, være blevet træt af. Han søgte blot to uger efter Halloween i 2009 om patent på sin opfindelse ’græskartænder’, som kan bruges til at skabe lige præcis det udtryk, du ønsker. Så kan du selv vælge, om dit græskar skal have et kridhvidt tandpastasmil eller et blodigt, vampyrlignende tandsæt. Læs mere om opfindelsen her.

 

 

Opfindelse #2: Skabelon til udskæring af græskar

Hvis du sidder og er splittet, fordi du hverken er til græskartænder eller ejer af et kunstnerisk gen, er der hjælp at hente. Opfinderen Michael A. Lani fik i 2001 patent på en opfindelse, der kan gøre dit liv lettere: En skabelon til at udskære et ansigt på et græskar. Skabelonen er langt mere avanceret end det flade stykke papir, den ligner. Den består af både massive og hule stifter på bagsiden, som kan perforere græskaret og dermed skabe en klar aftegning af det ønskede ansigt. Så bliver det ikke meget lettere at lave det perfekte græskar. Læs mere om opfindelsen her

 

 

Opfindelse #3: Automatisk uddeling af Halloween-slik

Maskinen, der selv kan uddele Halloweenslik - hvor herligt lyder det ikke? I december 2016 søgte Mark Kraver om at få patent på denne opfindelse. Med Kravers opfindelse er det muligt at uddele slik blot ved at åbne sin dør. Dispenseren hænger man på sin yderdør, og når den registrerer bevægelse, vil den uddele slik. Om man også kan hænge den ved siden af sofaen, melder litteraturen intet om. Læs mere om opfindelsen her

 

Værd at vide

Rettigheder kan gøre forskellen mellem en god idé og en gunstig forretning. Derfor bør du overveje, hvordan du sikrer rettighederne til din idé, så du beskytter den bedst muligt. Du kan sikre dine rettigheder gennem et patent, en brugsmodel, et varemærke eller designbeskyttelse. Det afhænger af hvilken type idé, du vil beskytte. Vil du vide, hvilken type beskyttelse, der passer til din idé?

Tag testen

Læs også

Fem danske opfindelser, der har gjort en stor forskel (gå til artikel)