Succesfuldt brasiliansk patentprogram: Åbner op for endnu flere ansøgninger

Publiceret 10-01-2022

1. september 2018 indgik Danmark en vidtrækkende patentaftale med Brasilien – en såkaldt Patent Prosecution Highway (PPH). Aftalen sikrer danske virksomheder en hurtigere sagsbehandlingstid på patentansøgninger og giver dermed danske virksomheder en hurtigere vej ind på det brasilianske marked. Nu går aftalen ind i sin tredje fase.

Den Brasilianske PPH var i 2021 så stor en succes, at det brasilianske patent- og varemærke kontor, BRPTO, nu udvider rammerne for ansøgninger. Det sker, da det hidtidige maksimum på 600 ansøgninger pr. år blev nået allerede i november 2021. Derfor åbnes der med en række tiltag nu op for, at en fase III af aftalen kan træde i kraft, så der blandt andet fremover kan modtages 800 ansøgninger om året.    

De større ændringer for fase III af den brasilianske PPH er blandt andet: 

 • at en PCT-behandling nu kan bruges som grundlag for en PPH-ansøgning (PCT-PPH) (Bemærk dog, at PVS ikke laver PCT-behandling, hvorfor denne mulighed ikke kan anvendes i PPH-samarbejdet mellem Danmark og Brasilien);
 • at øge antallet af PPH ansøgninger til 800 årligt; 
 • at opretholde en begrænsning på højest 150 ansøgninger indenfor samme tekniske område (IPC-område) årligt, og højest én ansøgning pr. ansøger pr. uge; 
 • have en begrænsning på 100 PCT-PPH ansøgninger; 
 • at en patentansøgning, der ikke opfylder de substantielle krav, ikke kan få fremskyndet sagsbehandlingen under PPH og, 
 • at en afgørelse i en PPH-behandling ikke kan påklages. 

Brasilien er verdens ottende største økonomi og er et attraktivt marked med mere en 210 mio. potentielle kunder. Derfor er det særdeles positivt, at Danmark og Brasilien har den vidtrækkende patentaftale, som skærer år af sagsbehandlingstiden for danske virksomheder, som søger om patent i Brasilien og blandt andet er med til at bane vejen for nye eksporteventyrer for blandt andet grønne eksportvarer fra Danmark. Ønsker du at vide mere om at søge patent i Brasilien, kan du blandt andet læse mere her eller få otte tips til at søge om patent i Brasilien her.

Derudover er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, som sidder klar til at sende dig på rette vej videre til vores specialister på området. 

Fakta om Patent Prosecution Highway (PPH) 

 • Patent- og Varemærkestyrelsen har indgået en PPH-aftale med den brasilianske patentmyndighed, BRPTO, der trådte i kraft den 1. september 2018. 
 • En PPH-aftale er en aftale mellem to eller flere patentmyndigheder om at fremskynde sagsbehandlingen hos en myndighed, hvis den første myndighed har vurderet, at en ansøgning kan føre til patent. 
 • Den første myndighed stiller sit sagsarbejde til rådighed for den senere myndighed, der herefter kan udføre sin sagsbehandling på et mere oplyst grundlag. 
 • PPH leder til en højere kvalitet af sagsbehandlingen, en hurtigere sagsbehandling og færre omkostninger for virksomheden. 
 • PPH er en ren administrativ aftale mellem patentmyndigheder. En senere patentmyndighed er således ikke forpligtet af den tidligere myndigheds vurdering af en opfindelse.